فرمت فایل: word
تعداد صفحه:130
مقدمه:
کشاورزی وزراعت در ایران بدون توجه به تأمین آب مورد نیازگیاهان میسرنیست. بنابراین بایستی برنامه ریزی صحیح برای آن بخصوص درشرایط خشکسالی صورت گیرد. برنامه ریزی صحیح مستلزم محاسبه دقیق نیاز آبی گیاهان میباشد. براساس روشهای موجود مبنای محاسبات نیاز آبی گیاهان ، تبخیرـ تعرق مرجع و ضرائب گیاهی است. تبخیر ـ تعرق مرجع توسط لایسیمتر اندازه گیری میشود و برای سادگی کار میتوان آنرا با توجه به نوع منطقه از روشهای تجربی نیز تخمین زد. ضرائب گیاهی نیز از مطا لعات لایسیمتر قابل محاسبه است. این ضرائب تابعی از عوامل مختلفی از جمله اقلیم میباشد. بنابراین بایستی درهر منطقه ای با دقت برای هرمحصولی محاسبه شود. (19) برای محاسبه و برآورد مقدارتبخیر ـ تعرق سازمان خوار باروکشاورزی ملل و متحد«FAO » تقسیم بندی زیر را منظور نموده است.
فهرست:
فصل اول
1-1مقدمه
1-2اهمیت کشت سیب زمینی
1-3 اهمیت سیب زمینی در ایران
1-4 منطقه مورد مطالعه
1-4-1 استان خراسان
1-4-2 استان سمنان
فصل دوم
2-1 سابقه تحقیقات در زمینه تبخیر -تعرق
2-2 عوامل موثر بر تبخیر و تعرق
2-2-1 عوامل هواشناسی
2-2-2 فاکتورهای گیاهی
2-2-3 شرایط محیطی و مدیریتی
2-3 روش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد ( FAO )
2-4 روش فائو – پنمن- مانتیس
2-4-1 تعیین گرمای نهان تبخیر
2 -4-2 تعیین شیب منحنی فشار بخار
2-4-3 تعیین ضریب رطوبتی
2-4-4 تعیین فشار بخار اشباع (ea )
2-4-5 تعیین فشار واقعی بخار (ed )
2-4-6 تعیین مقدار تابش برون زمینی(Ra )
2-4-7 تعداد ساعات رو شنایی(N)
2-4-8 تابش خالص(Rn )
2-4-9 شار گرما به داخل خاک(G)
2-4-10 سرعت باد در ارتفاع 2 متری
2-5 لایسیمتر
2-6 تارخچه ساخت لایسیمتر
2-7 انواع لایسیمتر:
2-7-1 لایسیمتر زهکشدار
2-7-2 لایسیمتر وزنی
2-7-2-1 لایسیمترهای وزنی هیدرولیک
2-11-2-2 میکرو لایسیمترهای وزنی
2-8 طبقه بندی لایسیمترها از نظر ساختمانی
2-8-1 لایسیمترهای با خاک دست نخورده
2-8-2 لایسیمترهای با خاک دست خورده
2-8-3 لایسیمترهای قیفی ابر مایر
فصل سوم
3-1 محل انجام طرح
3-2 معرفی طرح و نحوه ساخت لایسیمتر
3-3 تهیه بستر و نحوه کشت
3-4 محاسبهَ ضریب گیاهی
3-5 انتخاب روش مناسب برآورد تبخیر-تعرق
3-6 پهنه بندی نیاز آبی سیب زمینی
فصل چهارم
4-1 بافت خاک
4-2 اندازه گیری پتانسیل آب در گیاه
4-3 محاسبه ضریب گیاهی (kc) سیب زمینی
4-4 محاسبه تبخیر ـ تعرق و تحلیلهای آماری
4-5 پهنه بندی نیازآبی گیاه سیب زمینی
4-6 بحث در مورد نتایج
4-7 نتیجه گیری
4-8 پیشنهادات
منابع و ماخذ
پایان نامه کارشناسی ارشد تعیین ضریب گیاهی و پهنه بندی نیاز آبی سیب زمینی در استانهای خراسان و سمنان