اس فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

اس فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

پایان نامه ی بررسی سموم سیانوباکتریایی ، ویژگیهای بیولوژیکی و اثرات مضرآن. doc

اختصاصی از اس فایل پایان نامه ی بررسی سموم سیانوباکتریایی ، ویژگیهای بیولوژیکی و اثرات مضرآن. doc دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

پایان نامه ی بررسی سموم سیانوباکتریایی ، ویژگیهای بیولوژیکی و اثرات مضرآن. doc


پایان نامه ی بررسی سموم سیانوباکتریایی ، ویژگیهای بیولوژیکی و اثرات مضرآن. doc

 

 

 

 

 

 

 

نوع فایل: word

قابل ویرایش 65 صفحه

 

چکیده:

سیانوباکترها (جلبک‎های سبز ‎- آبی) جزء پروکاریوت‎ها محسوب می‎شوند. این فیتوپلانکتون‎ها معمولاً در آب‎های شیرین و لب شور یافت می‎شوند و از لحاظ شکل ظاهری به دو گروه رشته‎ای و کلنی تقسیم می‎شوند.

سیانوباکترها در هنگام بلوم (شکوفایی)، سمومی را تولید می‎کنند که سلامت آب آشامیدنی را به مخاطره می‎اندازند و اثرات مضری بر روی موجودات زنده دارند. این سموم عبارتند از: میکروسیس‎تین‎ها، نودولارین‎ها، ساکسی توکسین‎ها، آناتوکسین ‎a، آناتوکسین ‎S(a) و ‎Cylindrospermopsin. این سموم از نظر ساختمانی متفاوتند و محدودة عصبی را شامل می‎شود. وجود سیانوباکترها و سموم آنها در مخازن آبی مورد استفاده برای آشامیدن به علت عدم مدیریت صحیح منابع و مخازن آبی است.

روش‎های تیمار آبی که در این پروژه مورد بحث قرار گرفته‎اند عبارتند از: کلرزنی، فیلتراسیون سریع یا کند، به ویژه استفاده از ازن و غیره، از موثرترین روش‎ها در از بین بردن سیانوباکترها هستند.

 

مقدمه:

بعضی از جلبک‎های سبز ‎- آبی سمومی تولید می‎کنند که وجود این سموم و افزایش آنها در آب آشامیدنی باعث ایجاد اثرات حاد و مزمن می‎گردد و ممکن است حیات موجودات زندة آبزی و دیگر موجوداتی را که از این آب آلوده استفاده می‎کنند، تهدید کنند.

فعالیت‎های انسانی مانند ورود فاضلابهای شهری، صنعتی و کشاورزی که حاوی عناصر غذایی فراوانی هستند باعث شکوفایی این جلبک‎ها می‎گردد و در نتیجه اکسیژن آب کاهش می‎یابد و آب رنگ و بوی نامطبوع پیدا می‎کند و سبب افزایش مرگ و میر موجودات زنده و یا افزایش بیماریهای حاد و مزمن می‎شود. مدیریت صحیح منابع آبی می‎تواند از لوم این جلبک‎ها جلوگیری کند.

با ارزیابی این سموم در منابع آبی و تعیین مقادیر آنها و اتخاذ روشهای مناسب برای مبارزه و کنترل آنها می‎توان میزان آلودگی منابع آبی و تعیین مقادیر آنها و اتخاذ روشهای مناسب برای مبارزه و کنترل آنها می‎توان میزان آلودگی منابع آبی به سموم سیانوباکترها را تا حد قابل ملاحظه‎ای کاهش داد و سلامت و بقاء موجودات زنده را تضمین کرد.

پژوهش‎ها و مطالعات فراوانی در زمینة روشهای کنترل این سموم صورت گرفه است و این روشها تا حد قابل ملاحظه‎ای در کاهش سموم سیانوباکترها مؤثر واقع شده‎اند. این روشها عبارتند از کنترل یا مبارزة بیولوژیک و یا افزودن مواد شیمیایی به منابع آب.

البته سیانوباکترها در بعضی از نقاط دنیا به علت اینکه شرایط مناسبی فراهماست تجمع زیستی پیدا کرده‎اند.

 

فهرست مطالب:

چکیده    

مقدمه    

فصل اول: انواع سیانوباکترها و ویژگیهای بیولوژیکی، ظاهری و بلومهای سمی آنها        

1-1- تاریخچه      

1-2- ویژگیهای ساختاری و بیولوژیکی سیانوباکترها         

1-3- بلومهای سمی (شکوفایی) سیانوباکترها      

1-4- مهمترین راسته‎های جلبک‎های سبز ‎- آبی   

1-5- تقسیم‎بندی سیانوباکترها از لحاظ شکل ظاهری         

1-5-1- سیانوباکترهای رشته‎ای         

1-5-2- سیانوباکترهای کلنی

فصل دوم: طبقه‎بندی سموم سیانوباکتریایی         

2-1- طبقه‎بندی سموم سیانوباکتریایی براساس مکانیسم عمل            

2-1-1- نوروتوکسین‎ها       

2-1-2- هپاتوتوکسین‎ها       

2-1-3- درماتو توکسین‎ها    

2-2-  انواع سیانوتوکسین‎ها  

2-2-1- نودولارین‎ها          

2-2-2- ساکسی توکسین‎ها   

2-2-3- آناتوکسین a و هوموآناتوکسین a          

2-2-4- آناتوکسین ‎a (S)     

2-2-5- ‎Cylindrospermopsin      

2-2-6- میکروسیس تین      

2-2-6-1- دوام و پایدار میکروسیس‎تین در سلولها            

2-2-6-2- خارج‏شدن‎سم‏هپتاپپتید(میکروسیس‎تین‎درطی‎تجزیة ‎Microcystis aeruginosa

2-3- طبقه‎بندی سیانوتوکسین‎ها براساس ساختمان شیمیایی  

2-3-1- پپتیدهای حلقوی     

2-3-2- آلکالوئیدها

2-3-2-1- آلکالوئیدهای سیتوتوکسیک   

2-3-2-2- آلالوئیدهای درماتوتوکسیک  

2-3-3- سموم لیپوپلی ساکاریدها ‎(LPS)

فصل سوم: اثرات مضر سموم سیانوباکترها        

3-1- آزمایش سلامت انسان  

3-1-1- قرار گرفتن در معرض اثرات حاد و غیرمزمن     

3-1-2- قرار گرفتن در معرض اثرات مزمن     

3-2- ارزیابی خطر           

3-3- اثر بر ماهیان            

3-4- اثر بر موجودات آبزی

3-5- تولید ترکیبات بیواکتیو 

3-6- صدمه از راه تماس تفریحی       

3-7- مسمومیت حیوانی      

3-8- اثر بر زئوپلانکتونها    

3-9- اثر بر باکتریهای آبزی

فصل چهارم: روشهای کنترل و جلوگیری از شکوفایی       

4-1- انعقاد یا چسبیدن، معلق بودن هوای محلول و جذب سطحی کربن فعال     

4-2- کلرزنی       

4-3- فیلتراسیون سریع و فیلتراسیون کندشنی     

4-4- فرآیندهای غشایی       

4-5- دما            

4-6- اسیدیته ‎(PH)

4-7- کاهش فسفر و ازت     

4-8- سولفات مس

4-9- سیمازین      

4-10- ازن‎دار کربن          

4-10-1- میکروسیس‎تینها و نودولارین

4-10-2- آناتوکسین a، آناتوکسین ‎S(a) و ساکسی توکسین

4-11- نور         

4-12- کنترل بیولوژیک       

4-12-1- تغذیه توسط زئوپلانکتونها    

4-12-2- کپور نقره‎ای        

 

فهرست جدول‎ها:

4-1- جدول تأثیر ازن در از بین بردن میکروسیس تین ‎LR در صورت وجود یا عدم وجود مواد آلی  

4-2- جدول تأثیر ازن در از بین بردن ‎Microcystis aeruginosa  

 

منابع و مأخذ:

منابع فارسی:

1- اسماعیلی ساری. ع، 1381، «آلاینده‎ها، بهداشت و استاندارد در محیط زیست»، انتشارات نقش مهر، ص 453 تا 459، 463 تا 473، 476 تا 481.

2- اسماعیلی ساری. ع، 1379، ‌«باکتریها، جلبک‎ها، قارچها و بی‎مهرگان آب شیرین»، مؤسسة تحقیقات شیلات ایران، ص 33 تا 35.

3- اسماعیلی ساری. ع، 1379، «‌مبانی مدیریت کیفی آب در آبزی پروری»، مؤسسة تحقیقات شیلات ایران، ص 133 تا 146، 111، 113.

4- اسماعیلی ساری. ع، 1383، «هیدروشیمی بنیان آ‌بزی پروری»، انتشارات اصلانی، ص 221 تا 227، 231 تا 235.

5- عرفان منش. م، افیونی. م، 1381، ‌«آلودگی  محیط زیست، آب، خاک و هوا»‌، انتشارات ارکان، ص 108.

 

فهرست منابع غیرفارسی:

  1. Betina, C., Hitzfeld, B., Stefan, J., Hoger, S., Daniel, R., Dietrich, D., 2000 Feb, Cianobateial toxins, University of knostans, Germany, Environ Health Perspect 108 (suppl1): 133-122.
  2. Falconer, I., 1999, Anverview of problems caused by toxic blue-green aglae (cyanobacteria) in drinking water. Environ Toxical 14 5-12.
  3. Gillroy, D.J., Kauffman, K.W., Hall, R.A., Haung, X., Chu, F.S.2000 may, Assessing potential health risks from microcystin toxins in blue-grean algae dietary supplements. Environ Health Perspect, 108 (5): 435-9.
  4. Hitzfeld, B., Fischer, W., Eriksson, J., Mikhailov, A., Dietrich, D., 1999, Immunochemical detection of microcystin-LR in tissues and cells of rainbow trout. Toxical Sci 48:33.
  5. Hitzfeld, B., Fischer, W., Erikson, J., Mikhal, A., Tencalla, F., Dietrich, D., 1999, toxins of cyanobacteria in fish, Naunyn – Schmiedeberg’s Arch Pharmacol 359: R159.
  6. Hoger, S., Dietrich, D., Hitzfeld, B., 1999, Effect of ozonation in drinking water treatment on the removal of cyanobacterial toxins, Toxical Sci 48:33.
  7. Morri, R.J., Williams, D.F., Luu, H.A., Holmes, C.F., Anderson, R.J.,Calvert, S.E., 2000 Feb, The adsorption of microcystin-LR by natural clay particles, Toxicon, 38(2): 303-8.
  8. Thebault, L., Lesne K, Boutin, J.P., 1995, Cyanobacteria, their toxins and health risks, Med Trop, 55(4): 375-80.
  9. Schaeffer, D.J., Malpas, P.B., Barton, L.L., 1999 Sep, Risk assesment of microcystin in dietary Aphanizomenon flos-aquae. Ecotoxical Envion Saf, 44(1): 73-80.
  10. Watanabe, M.F., Tsuji, K., Watanabe, ., Harada, K., Suzuki, M., 1992, Rlease of heptapeptide toxin (microcystin) during the decomposition process of Microcystis aeruginosa, Nat Toxin, 1(1): 48-53.

دانلود با لینک مستقیم


پایان نامه ی بررسی سموم سیانوباکتریایی ، ویژگیهای بیولوژیکی و اثرات مضرآن. doc
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.