اس فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

اس فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق شرکت های سهامی از تاسیس تا انحلال

اختصاصی از اس فایل دانلود تحقیق شرکت های سهامی از تاسیس تا انحلال دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود تحقیق شرکت های سهامی از تاسیس تا انحلال


دانلود تحقیق شرکت های سهامی از تاسیس تا انحلال

سازمان یک شرکت سهامی                                                                                                     

آفرینش یک شرکت سهامی، هنگامی که سازماندهندگان آن که موسسین نامیده می شوند، از اداره ثبت شرکتها مجوز شرکت را اخذ نمودند آغاز می شود. مجوز شرکت شامل اجازه انتشار تعداد معینی سهام، که سهمهای مالکیت در شرکت است، می باشد. موسسین کلیه هزینه ها و حق الزحمه ها را تا مرحله ثبت شرکت می پردازند و طبق قانون کلیه مدارک لازم جهت ثبت شرکت را به اداره ثبت شرکتها تحویل می دهند. پس از ثبت، شرکت پا به عرصه وجود می گذارد. کنترل نهایی شرکت سهامی به عهده سهامدارن است. آنها به ازای هر سهم، حق یک رای دارند. سهامداران اعضای هیات مدیره را انتخاب می کنند. تنظیم سیاست شرکت و انتصاب مدیران بر عهده این هیات می باشد. همچنین هیات مدیره برای خود رییسی انتخاب می کند که این فرد، قوی ترین فرد شرکت سهامی می باشد. کار دیگر این هیات انتخاب مدیر عامل است که وی تصدی عملیات روزمره شرکت را بر عهده می گیرد. اغلب شرکتهای سهامی معاونینی دارند که آنها مسوولیت بخشهایی از قبیل فروش، تولید، حسابداری و مالی، و سایر بخشهای کلیدی را بر عهده می گیرند. معمولا مدیر عامل و یک یا تعدادی از معاونین به عضویت هیات مدیره نیز انتخاب می شوند.جدول 1-1 هرم قدرت در یک شرکت سهامی را نشان می دهد.              ساختار واحدهای تجاری تک مالکی و تضامنی، و شرکتهای سهامی در این موضوع که هر سه آنها دارای مالکان، مدیران، و کارکنان می باشند، مشابه است. در واحدهای تجاری تک مالکی و تضامنی معمولا تدوین خط مشی ها توسط مالکان ـ مالک یا شرکا ـ صورت می گیرد. اما در شرکتهای سهامی مدیرانی که خط مشی ها را ترسیم می نمایند، یعنی هیات مدیره، ممکن است از مالکین(سهامداران ) باشند یا نباشند.                                                                                                  

 شرکتهای سهامی دارای یک جلسه سالانه می باشند که در این جلسه مدیران توسط سهامداران انتخاب و سایر تصمیمات مربوط به سهامداران اتخاذ می شود.سهامدارانی که توانایی شرکت در این جلسه را      ندارند می توانند با استفاده از وکالتنامه ــ یک سند قانونی است که سهامدار براساس آن حق رای را به دیگری واگذار می کند ــ از شرکت در جلسه خودداری تماید.                                               

هر شرکت سهامی سابقه ای از سهامداران خود نگهداری می کند. واحد تجاری موظف است خبر تشکیل چلسه تشکیل جلسه سالانه را به سهامداران اطلاع دهد و اطاعیه نحوه پرداخت سود سهام آنها را برایشان ارسال نماید. شرکتهای بسیار بزرگ، برای نگهداشتن سابقه سهامداران خود از خدمات نماینده ثبت دفتر سهام و برای صدور گواهینامه سهام از خدمات نماینده انتقال سهام استفاده می کنند. معمولا بانکها خدمات نمایندگی ثبت دفاتر سهام و انتقال سهام را در اختیار شرکتها قرار می دهند. نماینده انتقال سهام ، تغییر مالکیت سهم از یک سهامدار را به سهامدار دیگر به عهده دارد.                             

 سهام سرمایه                                                                                                    

شرکت سهامی در عوض   سرمایه گذاری   مالکان   خود  در واح د  تجاری  ، برای   آنها       گواهینامه های سهام صادر می کند. از آنجا که سهام بیانگر سرمایه شرکت  سهامی است ، اغلب  از آن با عنوان  سهام سرمایه یاد می شود. هر واحد از سهام سرمایه ، یک سهم نام دارد. شرکت سهامی می تواند گواهینامه سهام را برای هر تعداد سهمی که خود می خواهد ــمثلا یک سهم ، یک صد سهم و یا هر تعداد دیگر ــ صادر نماید. ( کل تعداد سهام مجاز شرکت توسط اساسنامه آن محدود می شود). روی برگه گواهینامه سهام، نام شرکت صادر کننده، تعداد سهام و مبلغ سرمایه ثبت شده، نام و مشخصات دارنده سهم، تعداد سهم، و ارزش اسمی سهام ( که متعاقبا تشریح خواهد شد ) ذکر می شود. به سهام موجود در دست یک سهامدار، سهام جاری آن سهامدار (سهام باز خریده نشده ) اطلاق می گردد. کل تعداد سهام جاری در هر زمان معرف 100 درصد مالکیت شرکت سهامی است.              

 شرکت سهامی ، شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام انها می باشد .                                                                                                           

 اساسنامه،مهمترین سندشرکت سهامی وهمانند شناسنامه شرکت می باشد ومی بایدبا دقت ومطالعه کافی تهیه وتنظیم شود.اساسنامه حاوی برخی مطالب از قبیل نوع فعالیت و...است.                                          

طبق قانون تجارت شرکتهای سهامی  به دو  نوع  شرکت سهامی  عام  و شرکت سهامی خاص  تقسیم  می شوند. سرمایه در شرکت سهامی عام از طریق مردم تهیه می شود ولی در شرکت سهامی خاص توسط خودموسسین تهیه می گردد

 اندوخته قانونی : در قانون تجارت به منظور جلو گیری از تاثیر زیان های احتمالی بر سرمایه  عنوانی به نام اندوخته قانونی را پیش بینی شده که طبق آن شرکت ملزم می باشد که 5% سود خالص را به این حساب واریز نماید تا معادل یک دهم سرمایه شرکت برسد .                                                                

 ویژگی های شرکت سهامی عبارت است از : شخصیت قانونی مستقل ، مسولیت محدود سهامداران ، جدایی مدیریت و صاحبان سهام ، تداوم بقاء وقابلیت انتقال مالکیت ، سهولت جمع آوری سرمایه ، کنترل و نظارت دولتی .                                                                                                             

 ارکان اساسی در شرکتهای سهامی عبارت است از :  مجمع عمومی صاحبان سهام ، هیات مدیره ، بازرسان  

کاهش سرمایه به دوروش:کاهش اختیاری وکاهش اجباری درشرکتهای سهامی انجام می پذیرد .                

افزایش سرمایه به دو روش : صدور سهام جدید و افزایش مبلغ اسمی سهام انجام می شود .                        

سهم : در قانون تجارت سهم قسمتی است از سرمایه شرکت سهامی که مشخص کننده میزان مشارکت و تعهدات و منافع صاحب آن در شرکت سهامی.

 انواع سهام در شرکتهای سهامی : سهام عادی که خود به دو صورت ( سهام با نام و سهام بی نام) می باشد و سهام ممتاز نیز یکی از سهام های  شرکتهای سهامی  است .                                                             

ارزش سهام عبارتند از : ارزش اسمی سهام – ارزش روز سهام – ارزش دفتری سهام – ارزش تصفیه سود سهمی : تقسیم سود شرکت از طریق توزیع  سهام  شرکت بین  سهامداران را سود سهمی یا  همان ( سهام جایزه ) گویند .

سهام خزانه سهامی است که توسط خود شرکت صادر کننده سهام بازخرید می شود و حسابداری آن به دو روش بهاش تمام شده و روش ارزش اسمی انجام می شود .              

 شرکتهای سهامی طبق قانون در موارد زیرمنحل می شود :

1- زمانی که موضوع شرکت انجام شده یا انجام آن غیر ممکن باشد .

2- زمانی که مدت شرکت منقضی شده باشد.

3- زمانی که مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام رای انحلال داده باشد.

4- در صورت حکم قطعی دادگاه.

5- درصورت ورشکستگی.

مراحل تشکیل شرکت سهامی

 تعریف شرکت سهامی : شرکت سهامی ، شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آنها می باشد .  

طبق قانون تجارت شرکت سهامی دارای شخصیت حقوقی است که جدا از شخصیت افرادی که آن شرکت را تشکیل داده اند، می باشد .

این شخصیت ، دارای حقوق وتعهداتی است ، که می تواند مالک دارائی باشد وبرای ادامه فعالیت خود بدهی نیز تقبل نماید .

دارائی های شرکت ،مستقل از دارائی های صاحبان سهام بوده ، ودر رهن بدهی های شخصی صاحبان سهام قرار نمی گیرد . بدیهی است که شرکت سهامی با بکارگیری از دارائی ها وسرمایه خود ، درآمد کسب نموده ، و به عنوان یک شخصیت حقوقی ، برای درآمد تحصیل شده خود مالیات می پردازد .

 اساسنامه قانونی شرکت :برای تشکیل شرکت می بایست مراحل قانونی خاصی طی شود تا شخصیت قانونی شرکت محرز گردد. یکی از ارکان ایجاد شرکتها تهیه اساسنامه می باشد که به امضای کلیه موسسین می رسد وبه اداره ثبت شرکتها تسلیم می شود تا پس از طی مراحل ثبت در روزنامه رسمی و یکی از روزنامه های کثیرالانتشار منتشر گردد.        

اساسنامه معمولا شامل نام وهدف از تاسیس شرکت ،نام موسسین ، مبلغ سرمایه شرکت اعم از نقد وغیر نقدی ، تعداد سهام با نام وبی نام ، نحوه انتقال وطریقه تبدیل سهام ، نحوه افزایش و کاهش سرمایه شرکت، نحوه اداره شرکت وتعیین وظایف و حدود اختیارات مدیران ، تعیین آغاز و پایان سال مالی شرکت ، نحوه تغییر اساسنامه ، نحوه انحلال وتصفیه آن ، محل شرکت و... می باشد . اساسنامه مهمترین سند شرکت سهامی وهمانند شناسنامه شرکت می باشد و می باید با دقت و مطالعه کافی تهیه وتنظیم شود.

 نام شرکت : شرکت سهامی باید دارای نام مخصوصی باشد . زیرا نامیدن شرکت به نام سهامداران به علت اینکه مسئولیتی ندارند ممنوع است و چون هر شخص حقوقی مانند شخص حقیقی باید دارای نام باشد تا تشخیص داده شود ازاین رو ،انتخاب نام برای شرکت، ضروری و از مبنای اولیه تشکیل آن است.

 مرکز اصلی شرکت : مرکز اصلی شرکت ، یکی از مواردی است که باید در اساسنامه نوشته شود و معمولا مجامع عمومی و جلسات هیات مدیره در آنجا تشکیل می گردد. مرکز شرکت ، از سوی مجمع عمومی می تواند تغییر مکان داده شود.

 موضوع شرکت : موضوع شرکت ، هدفی است که شرکت برای آن تاسیس شده است . مثلا شرکتی که برای  تولید  خودرو یا  سرمایه گذاری در  صنایع پتروشیمی  تشکیل شده عمل (( تولید خودرو)) و یا   (( سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی )) موضوع شرکت است .

 مدت شرکت : شرکت ، ممکن است برای مدت محدودی مثلا 10 یا 30 سال تشکیل شود و نیز ممکن این زمان نامحدود باشد . در صورتی که مدت زمان فعالیت شرکت محدود باشد باید آن مدت ، معلوم گردد و اثر آن این است که با فرا رسیدن تاریخ و انقضای مدت ، شرکت به خودی

شامل 43 صفحه فایل word قابل ویرایش


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق شرکت های سهامی از تاسیس تا انحلال
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.