اس فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

اس فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله آشنایی با تاریخچه صنعت گاز ایران

اختصاصی از اس فایل دانلود مقاله آشنایی با تاریخچه صنعت گاز ایران دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله آشنایی با تاریخچه صنعت گاز ایران


دانلود مقاله آشنایی با تاریخچه صنعت گاز ایران

 

مشخصات این فایل
عنوان: آشنایی با تاریخچه صنعت گاز ایران
فرمت فایل: word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 12

این مقاله درمورد آشنایی با تاریخچه صنعت گاز ایران می باشد.

خلاصه آنچه در مقاله آشنایی با تاریخچه صنعت گاز ایران می خوانید :

نگاه اجمالی به گستره اداری و سازمانی شرکت ملی گاز ایران
•    شرکت ملی گاز ایران مرکب از هفت مدیریت است که شامل مدیریت های زیر می باشد:
1.    مدیریت امور مالی
2.    مدیریت برنامه ریزی
3.    مدیریت پژوهش و فن آوری
4.    مدیریت توسعه منابع انسانی
5.    مدیریت هماهنگی و امور گاز رسانی
6.    مدیریت هماهنگی و نظارت بر تولید (دیسپچینگ)

•    علاوه بر مدیریت های یاد شده 13 امور وجود دارند که مستقیماً زیر نظر مدیر عامل مشغول فعالیت هستند. این امور عبارتند از: روابط عمومی، امور حقوقی، امور بازرسی و پاسخگویی به شکایات، حسابرسی داخلی، امور بین الملل، حراست، امور مجامع، امور اجرایی هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات، بازرسی فنی، امور ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE)،فن آوری اطلاعات و ارتباطات، و امور تخصصی بازرگانی.
•    از هفت مدیریت یاد شده، مدیریت گاز رسانی شامل 30 شرکت گاز استانی است که در گستره جغرافیایی ایران به فعالیت هایی چون گاز رسانی به شهرها و روستاها، گاز رسانی به نیروگاهها و صتایع کشور و گاز رسانی به مراکز تجاری مشغول است.
•    همچنین شرکت ملی گاز ایران مرکب از 6 شرکت فرعی است که هر یک در حوزه های مختلف پالایش و نم زدایی، انتقال گاز، مهندسی و توسعه گاز، بازرگانی با مدیریت هایی مستقل مشغول فعالیت هستند. این شرکت ها عبارتند از:
1.    شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران
2.    شرکتهای پالایش گاز ایران
3.    شرکت انتقال گاز ایران
4.    شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی ایران
5.    شرکت بازرگانی ایران
6.    شرکت خدمات غیر صنعتی گاز ایران

•    شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران یکی از شرکتهای تابعه شرکت ملی گاز ایران است. شرکت مهندسی و توسعه گاز بر اساس نظام اجرائی طرحهای صنعت نفت مسئول اجرای طرحهای کلان شرکت ملی گاز ایران می باشد که از لحاظ حجم پروژه های در دست اقدام، بزرگترین شرکت در مجموعه شرکت ملی گاز بوده و 70% اعتبارات توسط این شرکت سرمایه گذاری می گردد. این شرکت متولی انجام 12 طرح عمده شامل طراحی و ساخت خطوط انتقال گاز، ایتگاههای تقویت فشار گاز، توسعه پالایشگاهها و تاسیسات زیر بنائی به شرح زیر می باشد که ارزش طرحهای در دست اقدام بیش از 200000 میلیارد ریال و کل اعتبار مصوب شرکت در سال 88 بیش از 40000 میلیلرد ریال بوده است.
این شرکت اساس نظام اجرائی طرحهای صنعت نفت پایه گذاری گردیده است و طبق ماده 5 اساسنامه شرکت در زمینه های ذیل مجاز به انجام فعالیت می باشد:
1.    انجام مطالعات اقتصادی و توجیهی طرحهایی که به شرکت محول می شود.
2.    انجام امور مهندسی بنیادی و تفصیلی و اجرای کلیه طرحهای محوله.
3.    طراحی، نظارت و اجرای کلیه عملیات مهندسی و ساختمان از جمله: احداث و توسعه سیستم های تولید و جمع آوری و انتقال نفت و گاز، تاسیسات سرچاهی، پالایشگاهها و تاسیسات نم زدائی، ذخیره سازی گاز طبیعی، خطوط انتقال، تغذیه و توزیع گاز، ایستگاه های تقویت و تقلیل فشار گاز و C.N.G ، سیستم مخابرات، تلمبه خانه ها، کارهای ساختمانی و زیر بنائی و انواع سازه های دریایی و تاسیسات مربوطه در داخل و خارج از کشور.
4.    انجام کلیه عملیات تدارکاتی و تامین خرید کالاهای مورد نیاز از داخل و خارج از کشور.
5.    انجام هرگونه فعالیت علمی، فنی، مالی، بازرگانی و خدماتی که برای توسعه عملیات شرکت لازم می باشد.

•    شرکتهای پالایش گاز ایران از میان 5 شرکت فرعی تشکیل شده در شرکت ملی گاز ایران، شرکت پالایش گاز در حال حاضر از هفت شرکت پالایشی مستقل تشکیل شده که مدیریت و بهره برداری گاز طبیعی را بر عهده دارد و پیش بینی می شود که با اجرا طرحهای توسعه ای پالایشی در پایان سال 1404 مجموع ظرفیت پالایش شرکت ملی گاز ایران به بیش از 1200 میلیون متر مکعب در روز بالغ گردد شرکت های پالایشی که در حال حاضر تحت مدیریت این شرکت فعالیت دارند عبارتند از:
1.     پالایشگاه گاز بید بلند، این پالایشگاه با ظرفیت 2/27 میلیون متر مکعب اسمی در روز، در حال حاضر 3/18 میلیون متر مکعب گاز مورد نیاز کشور را تولید می کند.
2.    پالایشگاه گاز بید بلند 2، این پالایشگاه با ظرفیت اسمی 57 میلیون متر مکعب در روز در سال 1391 به بهره برداری می رسد.
3.    پالایشگاه گاز پارسیان، این پالایشگاه با ظرفیت 83 میلیون متر مکعب اسمی در روز، در حال حاضر 2/18 میلیون متر مکعب گاز مورد نیاز کشور را تولید می کند.
4.    پالایشگاه گاز ایلام، فاز دوم این پالایشگاه (میمک) به ظرفیت 3،4 میلیون متر مکعب در روز، در دست ساخت قرار دارد.
5.    پالایشگاه گاز فجرجم، این پالایشگاه در حال حاضر با تولید 102 میلیون متر مکعب گاز در روز، بخشی از گاز مورد نیاز کشور را تأمین می کند.
6.    پالایشگاه گاز سر خون و قشم، گاز خروجی از این پالایشگاه بالغ بر 5/15 میلیون متر مکعب در روز می باشد.
7.    پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد، این پالایشگاه در حال حاضر روزانه با تولید 2/47 میلیون متر مکعب، بخشی از گاز کشور را تأمین می کند.
8.    مجتمع پالایشگاه گاز پارس جنوبی، این

•    شرکت انتقال گاز ایران، نیز یکی از شرکتهای فرعی شرکت ملی گاز ایران است که از ابتدای تأسیس شرکت ملی گاز ایران در سال 1344 تحت مدیریت شرکت پالایش و انتقال گاز فعالیت داشت. در سال 84 مدیریت انتقال از نظر ساختاری از بخش پالایش تفکیک و در پایان سال 85 نیز به شرکت انتقال گاز تبدیل گردید. مهمترین وظیفه این شرکت دریافت گاز طبیعی، اتان، گاز مایع و مایعات گازی از منابع تولیدی داخلی و خارجی و انتقال به مبادی مصرف داخلی و پایانه های صادراتی است.
شرکت انتقال گاز ایران از 5 حوزه مدیریتی و 10 منطقه عملیاتی تشکیل شده است. که در مجموع عملیات استحفاظی بالغ بر 27 هزار کیلومتر از خطوط گاز کشور را بر عهده دارد. توضیح اینکه، این حجم از خطوط احداث شده گاز از منابع استحصال تا پالایش و تا انتقال به منابع مصرف، به منزله شریان های اصلی انتقال گاز در سراسر کشور محسوب می شوند. بدیهی است که پیچیدگی و بزرگی کار تنها با ذکر ارقام و آمار دریافت نمی شود، اما تا همین اندازه اشاره شود که اطمینان از انتقال بیش از 600 میلیون متر مکعب گاز از منابع استحصال تا منابع مصرف تا پایانه های صادراتی، جز در پرتو مسئولیت پذیری بیش از 7000 نیروی تلاشگر با مدیریت کردن به روی 60 تأسیسات تقویت فشار قوی، و وجود 200 دستگاه کمپرسور و اداره یک شبکه مدرن مخابراتی و تله متری، امکان پذیر نبود.

•    شرکت ذخیره سازی گاز ایران یکی دیگر از شرکت های مهمی است که در بهمن 1386 تأسیس شد. از آنجا که هر کشور باید به طور متوسط معادل 7/13 درصد از میزان مصرف خود را ذخیره کند، بنابراین اگر مصرف سالانه گاز در ایران حدود 107 میلیارد متر مکعب در نظر گرفته شود، باید سالانه 14 میلیارد متر مکعب گاز در کشور ذخیره گردد. پیرو همین واقعیت بود که شرکت ذخیره سازی با هدف ساماندهی، گسترش و تسریع فعالیت های ذخیره سازی گاز طبیعی در کشور تأسیس گردید و ادامه پروژه ها و همچنین تعریف اجرای پروژه های جدید را عهده دار شد و حرکت شتابنده ای برای بررسی و مطالعه در نقاط مختلف کشور به منظور مشخص کردن پتانسیل های ذخیره سازی گاز طبیعی آغاز و 217 مخزن را طی یکسال مورد بررسی و مطالعه قرار داد. هم اکنون نیز این شرکت در حال اجرای پروژه های زیادی از جمله سراجه، شورجه، یورتشا، نصرآباد، قزل تپه، مختار و... می باشد.
•     شرکت بازرگانی گاز ایران یکی دیگر از شرکتهای فرعی شرکت ملی گاز ایران است که در تاریخ 1/11/86 در راستای اهداف و سیاست های کلان صنایع مرتبط با انرژی به ویژه صنایع نفت و گاز و پتروشیمی در زمینه اجرای پروژه های مهم و حیاتی به منظور استخراج، تولید، پالایش، انتقال، توزیع انرژی و فرآورده های آن در بخش های مختلف مصرف اعم از بخش خانگی، صنایع، نیروگاه ها و صادرات و همچنین جایگزینی انرژی های پاک و ارزان با سایر حامل های انرژی جهت انجام فعالیت های مشروحه ذیل تشکیل شده است:

بخشی از فهرست مطالب مقاله آشنایی با تاریخچه صنعت گاز ایران

تولد صنعت گاز طبیعی
توزیع و مصرف گاز طبیعی
انتقال گاز طبیعی
طرح های افزایش ظرفیت پالایش گاز طبیعی ایران
طرح های مهم توسعه ای خطوط انتقال فشار قوی گاز طبیعی
جایگاه ایران از نگاه سازمان ها و مؤسسات پژوهشی بین المللی
تجارت جهانی گاز در گرو توسعه ال ان جی و جی تی ال
افزایش سهم 8 درصدی در تجارت جهانی گاز
جایگاه ایران در سبد تولید و مصرف انرژی گازی جهان
جایگاه ایران در منابع گازی جهان
اهداف استراتژیک شرکت ملی گاز ایران
نگاه اجمالی به گستره اداری و سازمانی شرکت ملی گاز ایران


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله آشنایی با تاریخچه صنعت گاز ایران
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.