11 ص
مدیریت کلرزنی آب آشامیدنی
گندزدایی آب آشامیدنی با هدف انهدام عاملهای میکروبی بیماریزا، کنترل میکروارگانیسمهای مزاحم، ممانعت از رشد مجدد میکروبی در شبکههای آبرسانی و حذف یا تقلیل رنگ، طعم و بوی آب به انجام میرسد. نیل به موفقیت در این امر، تمهیدهای ویژهای از حوضهی آبریز تا مصرفکننده را طلب میکند و نخستین شرط تحقق آن، پیشبینی تمهیدهای مدیریتی و فنی برای ممانعت و یا تقلیل ورود آلایندهها به منابع آب است. در رویکردهای نوین مدیریت کیفیت آب نیز، حفاظت منابع آب، به کارگیری فرآیندهای مناسب و حفاظت از آب تولید شده در مراحل ذخیرهسازی و توزیع و سرانجام گندزدایی آب، به عنوان راهبردهای نیل به سلامت آب آشامیدنی اعلام و برای کنترل کیفیت آب در منابع تأمین، شاخصهای کدورت، رشد جلبکها، رنگ، هدایت الکتریکی و رخدادهای هواشناسی، در تصفیهخانهها، شاخصهای غلظت و زمان تماس عامل گندزدا، pH، کدورت و رنگ و در شبکهی توزیع، شاخصهای کلر باقیمانده، کدورت، اشریشیاکلیگرماپای، شمارش جمعیت میکروبی(HPC) و فشار آب توصیه شده است.
به دلیل مزایای متعدد کلرزنی در تحقق سلامت میکروبی آب، سازمان جهانی بهداشت به صراحت اعلام کرده است که”پیامدهای بهداشتی ناشی از فرآوردههای جانبی کلرزنی، در مقایسه با عدم کفایت انجام آن، بسیار جزیی است و کلرزنی آب بدون توجه به کنترل فرآوردههای جانبی حاصل از آن باید انجام شود”. مطالعههای اپیدمیولوژی محققان نیز نشان میدهد که احتمال ابتلا به سرطان ناشی از فرآوردههای جانبی کلرزنی در استخرهای شنا 25 و در آب آشامیدنی، 6 در میلیون است.
کلر زنی آب