درحدود 70 درصد از سنگ های سطح زمین، دارای منشا رسوبی هستند و این سنگ ها عمدتا از ماسه سنگ ها ،سنگ های آهکی، شیل ها و به مقدار کمتری اما با همان معروفیت از رسوبات نمک ،سنگ های آهن دار، ذغال و چرت تشکیل شده است. سنگ های رسوبی در ادوار گذشته زمین شناسی در محیط های طبیعی متفاوتی که امروز دارد رسوب کرده اند. مطالعه این محیط های عهدحاضر و رسوبات و فرایندهای آنها به درک بیشتر معادل قدیم آنها کمک می کند. هر چند برخی از انواع سنگ های رسوبی وجود دارد که مشابه عهد حاضر آنها شناخته نشده است، یا اینکه محیط های رسوبی آنها خیلی کم دیده می شود.
رسوبات پس از ته نشست تحت تاثیر فرایندهای دیاژنز قرار می گیرند که این فرایند به سه شکل فیزیکی ، شیمیایی و بیولوژیکی است و باعث فشردگی،سیمانی شدن، تبلور مجدد و سایر تغییرات در رسوب اولیه می شود.
دلایل زیادی برای مطالعه سنگ های رسوبی وجود دارد زیرا ارزش اقتصادی کانی ها و مواد موجود در آنها کم نمی باشد. سوخت های فسیلی نفت و گاز از پختگی مواد آلی در رسوبات مشتق شده و سپس این مواد به یک سنگ مخزن مناسب که عمدتا یک سنگ رسوبی متخلخل است، مهاجرت می کند. ذغال، سوخت فسیلی دیگری است که البته در توالی های رسوبی نیز وجود دارد. روش های رسوب شناسی و سنگ شناسی به طور گسترده در پی جویی ذخایر جدید این منابع سوختی و سایر منابع طبیعی مورد استفاده قرار می گیرد. سنگ های رسوبی ،بیشتر آهن، پتاس، نمک و مصالح ساختمانی و بسیاری دیگر از مواد خام ضروری را تامین می کنند. محیط ها و فرایندهای رسوبی و جغرافیا و آب و هوای قدیمه،همگی را می توان از مطالعه سنگ های رسوبی استنباط کرد.
این مقاله به صورت ورد (docx ) می باشد و تعداد صفحات آن 118صفحه آماده پرینت می باشد
چیزی که این مقالات را متمایز کرده است آماده پرینت بودن مقالات می باشد تا خریدار از خرید خود راضی باشد
مقالات را با ورژن office2010 به بالا بازکنید
مقاله سنگ های رسوبی