چنانچه سطح زمین با افق زاویه ای بسازد، در این صورت آن را یک شیروانی مهار نشده می نامند. این شیروانی می تواند به طور طبیعی وجود داشته و نیز می تواند توسط بشر به وجود آمده باشد. چنانچه سطح زمین افقی نباشد، مولفه وزن باعث می شود که خاک، مستعد حرکت به سمت پایین باشد.
زمانی که این مولفه زیاد است، شیروانی گسیخته می شود و به عبارت دیگر خاک داخل ناحیه abcdea به سمت پایین خواهد لغزید. در این لحظه نیروی محرکه بر نیروی مقاومی که ناشی از مقاومت برشی در امتداد سطح گسیختگی است، غلبه خواهد یافت.
در اغلب موارد، مهندسین عمران پایداری شیروانی های طبیعی و نیز ترانشه ها و خاکریزهای متراکم را کنترل می کنند. این کنترل شامل تعیین و مقایسه تنش برشی موجود، در امتداد سطح ممکن و محتمل گسیختگی، با مقاومت برشی خاک است. این کار اصطلاحاً بررسی پایداری شیروانی های خاکی نامیده می شود.
تحلیل و بررسی پایداری شیروانی خاکی، کار چندان آسانی نیست. بررسی و تعیین متغیر هایی چون لایه بندی خاک و پارامتر های مقاومت برشی در جای آن، کاری بس مشکل و دشوار است. عبور آب از داخل شیروانی و انتخاب سطح بالقوه گسیختگی در کنار پیچیدگی موضوع مزید بر علت می باشند.
در این فصل، اصول اساسی تحلیل و بررسی پایداری شیروانی های خاکی توضیح داده می شود.
این مقاله به صورت ورد (docx ) می باشد و تعداد صفحات آن 55صفحه آماده پرینت می باشد
چیزی که این مقالات را متمایز کرده است آماده پرینت بودن مقالات می باشد تا خریدار از خرید خود راضی باشد
مقالات را با ورژن office2010 به بالا بازکنید
مقاله پایداری شیروانی های خاکی