اس فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

اس فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود پروژه آمار نظام مدیریت مبتنی بر عملکرد در اورژانس بیمارستان ضیاییان

اختصاصی از اس فایل دانلود پروژه آمار نظام مدیریت مبتنی بر عملکرد در اورژانس بیمارستان ضیاییان دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود پروژه آمار نظام مدیریت مبتنی بر عملکرد در اورژانس بیمارستان ضیاییان


دانلود پروژه آمار نظام مدیریت مبتنی بر عملکرد در اورژانس بیمارستان ضیاییان

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فرمت فایل: ورد قابل ویرایش

تعداد صفحات: 30

همراه با متن انگلیسی مقاله

 

خلاصه :

مقدمه : با توجه به تاکیدی که در سالهای اخیر بر مدیریت مبتنی بر شواهد شده است و یکی از روشهای نوین مدیریتی، مدیریت مبتنی بر عملکرد است، هدف این مطالعه برقراری سیستمی اولیه از مدیریت مبتنی بر عملکرد در بخش اورژانس بیمارستان ضیائیان بود.

روش اجرا : استقرار نظام مدیریت مبتنی بر علمکرد در اورژانس بیمارستان ضیاییان شامل گامها ۶ گانه است: ۱) تعیین رسالت و اهداف سازمان، ۲) نظام یکپارچه سنجش عملکرد:
۳) پاسخگویی در مقابل عملکرد، ۴) جمع آوری داده های عملکرد، ۵) تحلیل، بررسی و گزارش دهی داده­ها عملکرد، ۶) استفاده از اطلاعات عملکرد در بهبود سازمان.

نتایج : تاخیر در ارائه خدمات نوارقلب، عکسبرداری، آزمایشات و مشاوره تخصصی در ساعات شلوغ اورژانس (۲۰ الی ۲۴) وجود داشت. میزان رضایت بیماران از ارائه خدمات در ساعات خلوت اورژانس (۱۴ الی ۲۰) کمتر بود. ۷۰% بیماران اظهار بهبودی نمودند و حدود ۷۰% نیز اعلام نمودند که دفعه بعد نیز به بیمارستان مراجعه می نمایند.

نتیجه گیری : در اجرای سیستم مدیریت مبتنی بر عملکرد در بیمارستانهای کشور که فاقد زیرساختهای لازم هستند باید به نکات بسیاری توجه و زمان و انرژی بسیاری را در این زمینه هزینه نمود.

 

مقدمه :

نقش مهم بخش بهداشت و درمان در ارتقا شاخصهای مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشورها، سازمانهای درگیر در این امر را بر این داشته است که با بازنگری اساسی در شیوه­های مدیریت سلامت، بیش از پیش در جهت اجرای کارآمدترین روشها در بکارگیری منابع محدود موجود و تامین سلامت آحاد جامعه مصمم گردند. امروزه سازمانهای بین المللی که در جهت ارتقا سلامت کلیه کشورهای جهان فعالیت میکنند (همچون سازمان بهداشت جهانی و بانک جهانی) معتقدند آنچه که بیشتر از همه بهداشت کشورهای در حال توسعه را

تهدید میکند اشکالاتی است که در مدیریت منابع وجود دارد تا کمبود بودجه های بهداشتی درمانی. در این میان باید توجه داشت که مهمترین مولفه­های مدیریت منابع سازمانی، آنهایی هستند که به نحوی با سرمایه­های انسانی مرتبط میشود. امروزه بخوبی نشان داده شده است که مهمترین سرمایه و بزرگترین عامل موفقیت در هر سازمان نیروی انسانی با انگیزه، کارآزموده و پرتوانی است که در خدمت دارد. به دلائل مختلف در سازمانهایی که جنبه خدماتی دارند، از جمله آنهایی که خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می دهند، این سرمایه­ها اهمیتی مضاعف پبدا می کنند. بعنوان مثال می توان گفت در اینگونه سازمان ها بسیاری از عوامل جانبی (همچون کیفیت مواد اولیه) وجود ندارند که در کیفیت محصول نهایی تاثیرگذار باشند و عمده ترین عامل تعیین کننده در این زمینه کارکرد کارکنان آن است. این مسانل باعث شده است که در سالهای اخیر رویکردهای متفاوت مدیریت سازمانی و بخصوص مدیریت منابع انسانی مورد توجه قرار گیرید. مدیریت مبتنی بر عملکرد یکی از این رویکردها می باشد(۱,۲,۳) که به دلیل برخی خصوصیات منحصر به فرد آن بعنوان کانون مطالعات و بررسیهای جدید علمی مطرح شده و آنرا از دیگر شیوه­های مدیریتی متمایز کند.

 

وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز در راستای اهداف تبیین شده در برنامه پنج ساله سوم توسعه دولت جمهوری اسلامی ایران (با تاکید بر افزایش بهره­وری نیروی انسانی و استقرار شاخص های کیفیت کاری بجای معیارهای کمی) نهادینه کردن این روش مدیریتی در دستور کار خود قرار داده است. انتخاب بخش اورژانس بیمارستان ضییائیان به عنوان یک سایت پیش آزمایی برای استقرار این نظام در نظر گرقته شده است.

روش اجرا :

مراحل اجرای طرح استقرار نظام مدیریت مبتنی بر علمکرد در اورژانس بیمارستان ضیاییان از اصول کلی استقرار این نظام تبعیت میکند (۴)که شامل گامها ۶ گانه است:
۱) تعیین رسالت و اهداف سازمان، ۲) نظام یکپارچه سنجش عملکرد:
۳) پاسخگویی در مقابل عملکرد، ۴) جمع آوری داده های عملکرد، ۵) تحلیل، بررسی و گزارش دهی داده­ها عملکرد، ۶) استفاده از اطلاعات عملکرد در بهبود سازمان.

در ابتدا اعضای تیم/کمیته­های مربوط به فازهای طرح (کمیته راهبری) انتخاب شدند. این افراد شامل مدیر بیمارستان، یک نفر به عنوان نماینده معاونت توسعه وزارت متبوع، سوپروایز اورژانس، مترون بیمارستان، مسئول خدمات و اعضای تیم پروژه. سپس مرحله بعدی با برگزاری جلسات متعدد و نیز تهیه و توزیع کتابچه راهنمای اجرایی و پمفلتهای آموزشی توجیه و اطلاع رسانی انجام پذیرفت.

برنامه ریزی استراتژیک با محوریت مشتری انجام شد و فرآیندهای حاکم بر اورژانس و صاحبان فرایند مشخص شدند. در مرحله بعد فعالیتها و عملکردهای کلیدی انجام شده در اورژانس بیمارستان ضیاییان ”کمی“ و قابل سنجش شدند.در این مرحله در ابتدا شاخصهایی که مربوط به فرآیندها و متغیرهای وابسته­ای که جهت تفسیر شاخصهای عملکرد لازم بودند، تعیین شدند و شناسنامه ۵۲ شاخص و متغیر تهیه گردید. سپس فرآیند جمع آوری اطلاعات مشخص شد.

شاخصها به ۳ دسته تقسیم شدند ۱) رضایت بیمار، ۲) زمان و نحوه انجام فعالیتها،و ۳) شاخصهای مالی و فضایی و نیروی انسانی یا شاخصهایی که بطور روتین جمع آوری می شوند.

پس از یک پیش آزمون و تصحیح پرسشنامه تلاش در جهت تکمیل پرسشنامه ها آغاز گردید و طی جلساتی با مسئولین و همکاران فعال در بخش اورژانس اهمیت تکمیل پرسشنامه و دقت در تکمیل آن تاکید گردید و توضیحات لازم درخصوص نحوه تکمیل پرسشنامه ارائه شد.

حدود ۲۰۰۰ پرسشنامه نیز تکمیل گردید که بدلایل مختلف علیرغم همکاری خوب پرسنل بخصوص پزشکان و پرستاران فعال در بخش اورژانس، استفاده از اطلاعات موجود در پرسشنامه­ها امکانپذیر نبود. به همین جهت در یک دوره ۱۵ روزه با حضور مشاهده­گران مستقل از نظام بیمارستان اطلاعات جمع آوری گردید.

از تاریخ ۲۳ تیر لغایت ۶ مرداد سال ۱۳۸۲، تعداد ۶۷۷ مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان ضیائیان ثبت شدند. مراجعان شامل کلیه افرادی بودند برای آنان پرونده اورژانس تشکیل می شد و بر تخت اورژانس قرار می گرفتند، یا در اتاق عمل اورژانس مورد عمل جراحی کوچک قرار می گرفتند و یا بدستور پزشک تحت درمان با سرم قرار می گرفتند.

از این تعداد ۲۰۰ نمونه انتخاب شدند تا رضایت آنان از ارائه خدمات مورد بررسی قرار گیرد. با توجه به اینکه روشهای مختلفی جهت جمع آوری اطلاعات سنجش رضایت وجود دارد، ۲۰۰ نفر به ۴ گروه تقسیم شدند. ۱) تلفنی، ۲) حضوری، ۳) تلفنی و درصورت عدم پاسخگویی حضوری، ۴) پستی. نتایج گروه پستی بعلت پاسخهای تعداد کم آنالیز نشد و از ۱۵۰ فرد باقیمانده ۱۰۵ نفر به سوالات پاسخ دادند.

با توجه به نتایج بدست امده اولین جلسه کمیته بهبود با حضور کلیه افراد مسئول برگزار گردید و ضمن تشریح نتایج طرح، مقرر گردید کلیه افراد پیشنهاد خود را جهت بهبود شاخصها ارائه نمایند.
در دومین جلسه با نظر اعضاء جدولی از فعالیتهای پیشنهادی تهیه گردید و مقرر شد که هر فرد مسئول فعالیت بهبود، فعالیت لازم را انجام داده و گزارش آنرا در جلسه بعدی کمیته ارائه نمایند.

نتایج :

میانگین سنی مراجعه کنندگان (۳/۲۰ = SD) 5/36 سال با حداقل کمتر از یک سال و حداکثر ۹۹ سال و میانه ۳۱ سال بود. ۳۳۵ نفر مرد (۵/۴۹%) و ۳۴۲ نفر زن (۵/۵۰%) بودند.

نمودار شماره ۱ توزیع فراوانی مطلق مراجعین برحسب ساعات روز را نشان می دهد.همانطور که مشاهده می شود میزان مراجعات در ساعات ۲۰ لغایت ۲۴ بسیار بیشتر از ساعات دیگر روز و حداقل دو برابر است.

نمودار شماره ۱

۸۰% بیماران ترخیص شدند، ۱۰% به بخش ارجاع و ۲% به بیمارستان دیگر اعزام شدند، ۱% فوت نمودند و ۷% بیماران با رضایت شخصی از بیمارستان خارج شده اند. بیشترین علل مراجعه تهوع و استفراغ ۵/۱۴%، علائم سکته قلبی (۱/۱۲%)، بریدگی (۰/۱۰%) بود. در صورتیکه تاخیر در انجام نوار قلب را بیشتر از ۵ دقیقه، عکس ۲۰ دقیقه، آزمایش ۱۲۰ دقیقه و انجام مشاوره تخصصی ۳۰ دقیقه بدانیم ۱۹% موارد انجام نوار قلب، ۳/۳۵% گرفتن عکس، ۷/۲۶% انجام آزمایشات و ۷/۲۱% انجام مشاوره تخصصی با تاخیر زمانی ارائه خدمات همراه بود. نمودارهای ۲ تا ۵ اطلاعاتی در خصوص تاخیر انجام فعالیتها برحسب ساعات مراجعه ارائه می دهند. نمودار شماره ۶ نظر بیماران را درخصوص مراجعه مجدد در صورت بیمار شدن به بیمارستان و نمودار شماره ۷ وضعیت بهبودی بیماران را نشان می دهد. بیشتر نارضایتیها در ساعات ۱۴ الی ۲۰ بود که ساعات فعالیت کم اورژانس هستند. جدول شماره ۱ نتایج برخی از شاخصهای اندازه­گیری شده را نشان می دهد.

پیوست ها

نمودار شمار ه ۲

نمودار شمار ه ۳

نمودار شمار ه ۴

نمودار شمار ه ۵

نمودار شمار ه ۶

نمودار شمار ه ۷

جدول شمار ه ۱

با توجه به نتایج بدست آمده فعالیت های پیشنهادی زیر جهت اجرا مشخص گردید : تهیه بروشور جهت آگاهی بیماران از حقوق خود، آموزش پرسنل غیردرمانی جهت موارد جدید و برخورد با بیماران، افزایش دستگاه نوار قلب در ساعات شلوغ، افزایش پرسنل رادیولوژی در ساعات شلوغ، عدم ملاحظه کاری پزشکان عمومی در ساعات شب جهت درخواست حضور پزشک متخصص، افزایش تعداد پرستار در ساعات ۱۴ تا ۲۰، افزایش تعداد پرسنل در ساعات ۱۴ تا ۲۰ جهت بهبود گردش کار، انجام امور مالی توسط منشی مستقر در بخش اورژانس، جداسازی آزمایشات اورژانس و عادی در ساعات ۶ تا ۱۴، جهت افزایش بهبودی بیماران به بیماران مبتلا به اسهال، درد کلیه، درد شکم توجه بیشتری شود، توجه به راهکارهایی جهت افزایش رضایت از بهداشت.


دانلود با لینک مستقیم


دانلود پروژه آمار نظام مدیریت مبتنی بر عملکرد در اورژانس بیمارستان ضیاییان
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.