چاپ سیلکاسکرین، چاپ اسکرین یا سریگرافی، اسلوبی که بر روش تکثیر با استِنسیل مبتنی است. در این اسلوب از پارچه توری ظریف (اغلب ابریشم)، چون سطح تکیهگاهی برای ورقه استنسیل استفاده میشود. ورقه استنسیل را روی پارچه - که بر روی کلافی (چهارچوب) محکم شده - میچسبانند. مرکب غلیظ را با ابزاری تیغه مانند (اسکوییجی) بر سطح استنسیل میگسترانند، که از بخشهای نفوذپذیر توری به سطح دیگری در زیر کلاف میرسد. بدین ترتیب، نقش مورد نظر را میتوان با رنگهای مختلف بر روی سطوح مستوی یا غیر مستوی چاپ کرد. تصویر چاپ شده با این اسلوب اغلب دارای لبههای تیز است، گویی کاغذی رنگی را بریده و چسباندهایم. از این خاصیت توسط هنرمندان برای خلق آثار بدیع بکار رفته است. سیلکاسکرین و سریگراف به اثری اطلاق می شود که با این اسلوب تکثیر شده است.
این اسلوب توسط سَمیوئل سیمُن ابداع شد (1907) و نخست موارد استفاده تجاری و تبلیغاتی داشت. امروزه هم بصورت صنعتی و هم بصورت تکثیر هنری بکار میرود. در چاپ سیلکاسکرین صنعتی این تکنیک بیشتر برای چاپ روی پارچه و البسه، اجسام و بسته های پلاستیکی (پلی پروپیلن و پلی اتیلین)، CD و DVD، کاغذ و مقوا، سرامیک، شیشه، چوب، فلز و نظایر آن بکار میرود. در چاپ سیلک اسکرین هنری این روش بیشتر برای نوع بیان بصری خاص ناشی از اسلوب آن از سوی هنرمندان جهت تکثیر محدود و شمارهدار یک اثر هنری بکار گرفته شده و در نهایت همهی نسخهها به امضاء هنرمند میرسد.
--Khosro7000 ۶ آوریل ۲۰۰۹، ساعت ۱۸:۵۰ (UTC)؛
Stencil:با الگو و نقشه رو انداختن،schablon(شابلون) این واژه در ارتباط نزدیک با واژه Mimeograph به معنی تکثیر کردن و ماشین تکثیر است. و اما Silk Screening که نامی قدیمتر است برای Serigraphy که امروزه متداول میباشد.آن نام قدیم تر برای زمانی است که واقعا از ابریشم استفاده میکردند.حالا از موادی چون Polyester یا Nylon بهره میبرند.هر چند Seri که ریشه لاتین دارد یعنی ابریشم. این روش به کار گیری ابریشم 25 سده پیش ازمیلاد در یونان و مصر نیز سابقه داشته است و Samuel Simon در آغاز سده بیستم در منچستر در چاپ آنگونه که نوشته شده است،از آن بهره بردو حتی پس از وی در سنفرانسیسکو John Pilsworth این روش را گسترش داد و به گونه تمام رنگی درآوردو آن screen printing خوانده شد. خمیر مایه اصلی تکنیک Silk Screening که از تکنیک های Graphic Design است از تکنیک عکاسی گرفته شده است. عکاسی و گرافیک با هم ارتباط تنگاتنگی دارند.
جامعه ای که بزرگترین دغدغه جوانان اشتغال، و بزرگترین آرزوی جوانان جمع آوری ثروت است، کار هنری که درآمد عالی را با خود به همراه بیاورد واقعا شاهکار است.
چاپ سیلک اسکرین نوعی چاپ تک رنگ است که بر روی سطوح صاف، اعم از سی دی، نایلون، پیراهن، هدایای تبلیغاتی و هر سطح صاف دیگری زده میشود. چاپ سیلک حرفه ایست که به تازگی به ایران وارد شده است. این شغل هنری که کارآیی بسیار فراوانی دارد و در عرصه های بسیاری اعم از تبلیغاتی، صنعتی، هنری، پوشاک، نرم افزار( بخصوص سی دی و نایلون های تبلیغاتی) و موارد فراوان دیگری کاربرد بسیار دارد و همه این مشاغل روزانه به محصولات چاپ سیلک احتیاج دارند.
با یک مثال، کارایی چاپ سیلک را توضیح میدهیم :
فرض کنید برای مشتریهایتان (از تولیدی های بزرگ گرفته تا مغازه محله تان) در روز فرصت داشته باشید بر روی 2500 نایلون و یا سی دی چاپ بزنید. مثلا برای هر پلاستیک، ارزانترین قیمت 15 تومان بگیرید و برای هر پلاستیک هم حدود یک تومان خرج کنید. با این حساب شما در روز حدود 35 هزار تومان، و در ماه بیش از یک میلیون تومان درآمد خواهید داشت. البته هر چه بیشتر کار کنید بالطبع درآمدتان نیز افزایش خواهد یافت. یکی از مزیتهای مهم این کار، سادگی لوازم آن است که با حدود صد هزار تومان قابل تهیه است و حتی بسیاری از آنان دست ساز هستند و مزیت مهم دیگر سادگی یادگیری کار با این وسایل است که توانایی و استعداد خاصی را نمی طلبد و محدودیت سنی نیز ندارد. درحقیقت با ساده ترین وسایل و ساده ترین کار میتوانید درآمد میلیونی داشته باشید !!! از مزیتهای دیگر چاپ سیلک این است که میتوانید از کارهای کامپیوتری متناسب با کارتان نیز درآمد کسب کنید( مانند طراحی های چاپ سیلک، کارت ویزیت، جلد کتاب و....). از دیگر امتیازات بسیار این کار این است که هم در کارگاه و هم در خانه قابل اجرا است و فضای زیادی را به خود اختصاص نمیدهد و حتی افراد خانواده نیز میتوانند به شما کمک کنند.
و در یک کلام:
چاپ سیلک به علت جدید بودن و بسیار پر رونق بودن، میتواند فرصت بسیار نابی را برای شما فراهم کند تا درآمدهای مطلوبی را با کمی تلاش و پشتکار به دست آورید
برای تبلیغات هم کافی است با دادن یک آگهی 2-3 هزار تومانی به صفحه نیازمندی روزنامه های شهرتان (مانند جام جم) مشتریانتان را آگاه کنید و سفارشاتشان را انجام دهید. البته بازاریابی حضوری هم مفید است و جواب میدهد.
فرمت این مقاله به صورت Word و با قابلیت ویرایش میباشد
تعداد صفحات این مقاله 15 صفحه
پس از پرداخت ، میتوانید مقاله را به صورت انلاین دانلود کنید
دانلود مقاله چاپ سیلک اسکرین