نویسندگان: عباس عساکره ، مسلم سامی
خلاصه مقاله:
استفاده بی رویه و نامناسب از مواد شیمیایی در کشاورزی منجر به اثرات سوء زیست محیطی همچون الودگی اب، نابودی تنوع ژنتیکی و کاهش کیفیت خاک گردیدها ست دراین مقاله اثرات زیست محیطی کشت نیشکر و کلزا در استان خوزستان بررسی و مقایسه شده است برای این منظور از اطلاعات کشت و صنعتهای دعبل خزائی، امیرکبیر و شهید رجایی در طول پنج سال تولید استفاده گردیده است الودگی هوا، سموم و کودهای شیمیایی به عنوان شاخصهای الوده کننده محیط زیست در نظر گرفته شدند و با روش سلسله مراتبی مورد بررسی قرارگرفتند. هرچند این عوامل اثرات زیست محیطی را بطور کامل ارزیابی نمی کنند لیکن برای مقایسه اثرات زیست محیطی نظامهای کشت محصولات مناسب می باشند. مدیریت مصرف کودها و سموم شیمیایی و استفاده از روشهای بیولوژیکی و سازگار با محیط می توانددر کاهش الودگی موثر باشد.
کلمات کلیدی: الودگی زیست محیطی، نیشکر، کلزا، خوزستان
خلاصه مقاله:
استفاده بی رویه و نامناسب از مواد شیمیایی در کشاورزی منجر به اثرات سوء زیست محیطی همچون الودگی اب، نابودی تنوع ژنتیکی و کاهش کیفیت خاک گردیدها ست دراین مقاله اثرات زیست محیطی کشت نیشکر و کلزا در استان خوزستان بررسی و مقایسه شده است برای این منظور از اطلاعات کشت و صنعتهای دعبل خزائی، امیرکبیر و شهید رجایی در طول پنج سال تولید استفاده گردیده است الودگی هوا، سموم و کودهای شیمیایی به عنوان شاخصهای الوده کننده محیط زیست در نظر گرفته شدند و با روش سلسله مراتبی مورد بررسی قرارگرفتند. هرچند این عوامل اثرات زیست محیطی را بطور کامل ارزیابی نمی کنند لیکن برای مقایسه اثرات زیست محیطی نظامهای کشت محصولات مناسب می باشند. مدیریت مصرف کودها و سموم شیمیایی و استفاده از روشهای بیولوژیکی و سازگار با محیط می توانددر کاهش الودگی موثر باشد.
کلمات کلیدی: الودگی زیست محیطی، نیشکر، کلزا، خوزستان
تحلیل و مقایسه زیست محیطی تولید نیشکر و کلزا به روش سلسله مراتبی در استان خوزستان