فرمت فایل : word (قابل ویرایش) تعداد صفحات : 31 صفحه
چکیده
مسجد به عنوان مهمترین مرکز ترویج مهدویت، همواره نقش بسیار کلیدی در گسترش و اشاعۀ فرهنگ دینی در جوامع اسلامی داشته است. جایگاه خاص این پایگاه دینی و معنوی در جهانیسازی مهدوی و هویتبخشی به مسئلۀ ظهور، امری انکارناپذیر است.
در پژوهش حاضر به بررسی نقش و عملکرد مساجد در اشاعۀ فرهنگ مهدوی پرداخته و نقش این مراکز مهم و حساس را در این زمینه بیان خواهیم نمود. مولفههای مشترک میان مسجد و مهدویت، بیانگر این مطلب است که مساجد نقش پراهمیتی در تحولات قبل و پس از ظهور دارند.
مقدمه
«واژۀ مسجد در لغت، اسم مکان از فعل "سَجَد یسجد" به معنای جایگاه سجده و محل عبادت است. در اصطلاح عرفی، مسجد عبادتگاه خاص مسلمانان است، ولی در قرآن کریم بر معابد اهل کتاب نیز اطلاق شده است». (عباسی، 1391: 71) جایگاه مسجد در آیات و روایات بسیار والا معرفی شده است. از آن جمله در قرآن کریم آمده است: «قُل أمرَ رَبّی بالقسطِ وَ اَقیمُوا وُجوهَکم عِندَکُلِّ مسجدِ و ادعُوهُ مُخلصینَ لَه الدّینَ کَما یَدأکم تُعودوُنَ». (اعراف: 29)؛ بگو: پروردگارم به عدالت فرمان داده است و توجه خویش را در هر مسجد (و بههنگام عبادت) به سوی او کنید و او را بخوانید و دین خود را برای او خالص گردانید و بدانید همانگونه که در آغاز شما را آفرید، بار دیگر در رستاخیز باز میگردید.
مقاله بررسی و ارزیابی نقش مسجد در ترویج معارف مهدوی