شلینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه65
اهمیت غلات
افزایش جمعیت افزایش تولید
گندم 15-10 سال قبل از میلاد مسیح در خاورمیانه و فلات ایران
قدمت کشاورزی 4500 سال قبل از میلاد در نیل
جو ت6500 سال قبل از میلاد در جارمو
غلات از خانواده Granmineae یا Peaceae
شامل: گندم – جو – چاودار – یولاف – ذرت – سورگوم – ارزن – برنج
در ایران یولاف و چاودار
سطح زیر کشت غلات بالاترین گندم بیشتری سطح زیر کشت
(750 میلیون هکتار حدود 55 درصد کل اراضی قابل کشت )
عملکرد گیاهان مورد نظر در طی سالهای اخیر افزایش شدید خصوصاً گندم و جو
انقلاب سبز خودکفایی بعضی از کشورها
بالابردن عملکرد
درصد پروتئین
اهمیت غلات از نظر غذایی
اولین بار زنان زراعت
تغذیه بدرگیاهان اندوسپرم و لپه ها در دولپه ها
بافت غذایی در تک لپه ها
غلات 90 درصد تغذیه
قسمت های یک بذر
دانه = میوه
میوه غلات گندمه (Caryopsis) میوه خشک ناشکوفا که پریکارپ نازک شده و به پوسته چسبیده
پریکارپ
تستا
قسمت های دانه امرون
اندوسپرم
جنین
1- پریکارپ پوسته میوه (غشاء تخمدان) 5-4 لایه سلول
اپی کارپ
شامل مزوکارپ
اندوکارپ
2- تستا پوسته بذر
نازک و از دو لایه سلول از دیواره تخمدان رنگ قرمز – قهوه ای – زرد
3- آلدون از یک لایه سلول بزرگ با دیواره صخیم
پر از پروتئین و آنزیم آمیلاز و پروتئاز و ...
گلوبولین بدون گلوتن
4- اندوسپرم بزرگترین بخش 80 درصد وزن میوه
دیواره سلول ها نازک و از نشاسته و پروتئین لگتادین و لگوتنین + آب = گلوتن
تحقیق در مورداهمیت غلات