تعداد صفحات : 51 صفحه -
قالب بندی : word
1- اهمیت بهداشت ازدواج را تشریح کنید؟
داشتن آمادگی جسمی و روحی لازم برای ازدواج، علاوه بر تحکیم بنیان خانواده موجب تضمین سلامت فرزندان خواهد بود. اطمینان از مبتلا نبودن زوجین به بیماری مسری، نداشتن اعتیاد و بیماری روانی شدید و غیرقابل کنترل، نبود زمینه مشترک بروز بیماریهای ژنتیک در زوجین و داشتن شناخت لازم در مورد فیزیولوژی جنس مخالف از جمله مواردی است که در بهداشت ازدواج، به آنها پرداخته می شود.
2- آزمایشهای لازم قبل از ازدواج را نام ببرید؟
این آزمایشها شامل آزمایش خون (از نظر وجود کم خونی و بیماری تالاسمی و نیز تشخیص گروههای خونی) و آزمایش ادرار (از نظر وجود بیماری مقاربتی و اعتیاد) است و در صورت نیاز، آزمایشهای تکمیلی انجام می شود.
3- ازدواجهای فامیلی را تعریف کنید؟
عبارت است از ازدواج بین دو نفر که با یکدیگر خویشاوند هستند و دارای ژنهای مشابه با ساختمان یکسان اند و ژنهای مشابه را از اجداد و گذشتگان مشترک دریافت کرده اند.
4- انواع بیماریهایی که در اثر ازدواجهای فامیلی افزایش می یابد را نام ببرید؟
دیابت، انواع سرطانها، فشار خون، میگرن، تالاسمی، زخم معده، کند ذهنی، میکروسفالی، بیماری داسی شدن سلولهای خونی، فنیل کتونوری، بیماری روانی، انواع اختلالات متابولیسم، ناشنوایی، نقایص مادرزادی.
5- بروز بیشتر اختلالات مادرزادی در ازدواجهای فامیلی در اثر چیست؟
به این علت است که احتمال وجود ژن نهفته و ناپیدای یک بیماری خاص، در یک فامیل، بسیار بالاست و در صورتی که این ژنها در کنار هم قرار گیرند بیماری از حالت نهفته خارج شده، به صورت آشکار درمی آید.
6- اهمیت مشاره ژنتیک را در پیشگیری از تولد کودکان معلول شرح دهید؟
مشاوره ژنتیک، روندی است که طی آن به زوجها، در مورد بیماریهای ژنتیک و بیماریهایی که ممکن است بر فرزندان آنها تأثیر بگذارد آموزش داده می شود. گرفتن شرح حال خانوادگی از هریک از زوجها درباره بیماریهایی که جنبه موروثی دارد و احتمالاً کامل کردن این اطلاعات با آزمایشهای تکمیلی، می تواند به تصمیم گیری فرد در مورد انتخاب همسر آینده کمک نماید.
7- نکات اساسی آموزشهای قبل از ازدواج را فهرست کنید؟
در این کلاسها، درباره مسایل گوناگونی از جمله رعایت بهداشت فردی در ازدواج، تنظیم خانواده و روشهای مختلف پیشگیری از بارداری، مشکلات جانبی ازواج فامیلی، مسایل تغذیه ای، مسایل زناشویی، آمادگی برای بارداری و ... به زوجها آموزش داده می شود.
بهداشت دوران بارداری
1- اهداف مراقبتهای دوران بارداری را توضیح دهید؟
هدف از مراقبتهای دوران حاملگی، تأمین و حفظ سلامت مادر و جنین اوست. در طی این مراقبتها مادران برای زایمانی طبیعی آماده می شوند. آموزشهای لازم را در زمینه خطرات، عوارض و مسایل طبیعی همراه حاملگی فرامی گیرند که نتیجه آن حفظ سلامت جسمی و روحی مادر و کاهش مرگ و میر مادران به دلیل عوارض بارداری می شود.
2- بهترین سن حاملگی چه سنی است؟
بهترین سن برای بارداری بین 35-18 سالگی است.
3- حاملگیهای زودرس و دیررس چه عوارضی را به همراه دارند؟
حاملگیهای زودرس به دلیل عدم بلوغ فیزیولوژیک، نداشتن آمادگی و اطلاعات لازم، مشکلاتی را ایجاد می کند. حاملگیهای سنین پایین که لگن هنوز به رشد کافی و کامل خود نرسیده است می تواند برای مادر باردار خطراتی را به دنبال داشته باشد. حاملگی در سنین بالا باعث نقایص مادرزادی می شود.
4- علائم حاملگی را توضیح دهید؟
اولین و معمولترین علامت حاملگی در خانمها قطع قاعدگی (عادت ماهانه) است. علایم دیگری نظیر بزرگ و حساس شدن پستانها، تهوع و استفراغ صبحگاهی و تکرّر ادرار نیز در بعضی از خانمهای باردار دیده می شود.
5- اولین مرحله مراقبتهای دوران بارداری چه مرحله ای است؟
معمولاً در اولین معاینه، شرح حال دقیقی از مادر گرفته می شود که در طی آن درباره سابقه بیماری مادر (مثلاً بیماری قلبی یا کلیوی) سابقه حاملگیهای قبلی، سابقه جراحی نیز سؤال می شود و تاریخ احتمالی زایمان با توجه به تاریخ آخرین قاعدگی محاسبه می شود.
دانلود تحقیق ازدواج و مسایل بهداشتی مربوط به آن