چکیده
تعاون به معنی وسیع و عام آن همانا همکاری و مشارکت دسته جمعی مردم در حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی آنهاست. به طور کلی مردم در زندگی خود با مشکلات زیادی روبرو می شوند و برای حل این مشکلات هیچ فردی دارای توانایی و امکانات مناسب و کافی نیست، بنابراین برای داشتن زندگی بهتر، باید مردم با یکدیگر و با مشورت همدیگر، مشکلات را حل نمایند. تعاون یکی از راههای شناخته شده برای حل مشکلات زندگی است، زیرا با کار گروهی و مشورت، مشکلات و مسائل انسان راحتتر حل خواهد شد. به عبارت دیگر تعاونی یک موسسه خود جوش و اختیاری می باشد که توسط اعضای خود به وجود آمده و خدمات رسانی به آنها را بر عهده می گیرد. تشکیل تعاونیها به این جهت صورت می گیرد که کالا و خدمات مناسب را به اعضای خود ارائه نماید و زمینه ای را به وجود می آورد که اعضای سرنوشت اقتصادی و اجتماعی خود را بدست گیرند. تعاونیها کمتر با شکست روبرو می شوند، برای اینکه ملاک و معیار خدمت اعضای کانون تلاش محلی و منطقه ای می باشد.
در این مقاله اصول تعاون از نظر کمیته نظر خواهی اتحادیه بین المللی تعاون ( ICA ) ، امتیازات و مزایای تعاونیها، تاثیر تعاونیها در کاهش فقر،گامهای موثر برای تشکیل یک تعاونی موفق و اهمیت و ضرورت تشکیل شرکت های تعاونی روستایی و اهداف آن مورد بررسی قرار گرفته و سپس فرصتها و تهدیدها در وضعیت کنونی برای بخش تعاون بیان گردیده و در انتها پیشنهادات و راهکارهای کاربردی ارائه گردیده است.
کلید واژهها
تعاون، توسعه روستایی، فرهنگ نعاونی، فرصتها و تهدیدها
1- مقدمه
مطالعه تاریخ زندگی انسانها نشان می دهد که از ابتدا انسانها با تعاون و فعالیتهای گروهی آشنا بوده اند. آنها برای رفع نیازهای خود با مردم همکاری داشته اند. یعنی تعاون و همکاری انسانها با هم تنها راه غلبه بر خطرها و مشکلات زندگی بوده است. در واقع می توان گفت که سیر تاریخی و فلسفه پیدایش شرکتهای تعاونی از گذشته های دور بر حسب نیاز بین انسانها مرسوم بوده است و اکثرا" حالتی غیر رسمی داشته و بر طبق مقتضیات زمان و مکان دارای اصول و ضوابط متفاوت بوده است. ولی آن چه که باعث شده ریشه در تحولات و تغییرات عمیق اقتصادی، اجتماعی و سیاسی اواخر قرن 18 و اوایل قرن 19 از جمله انقلاب صنعتی انگلستان دارد.
تعداد صفحات: 8
فرمت: ورد و با قابلیت ویرایش
دانلود مقاله فرصتها و تهدیدهای بخش تعاون و ارائه راهکارهای عملی توسعه