مشخصات این فایل
عنوان:بازدید زمین شناسی
فرمت فایل: word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:38
این مقاله در مورد بازدید زمین شناسی می باشد.
بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات مقاله بازدید زمین شناسی
سازند قم
گستردگی زیاد و وجود ذخایر هیدروکربنی در ردیف های الیگوسن – میوسن ناحیه قم سبب شده تا نام سازند از این شهر گرفته شود. ولی چون تغییرات رخساره ای این سازند بسیار است، تاکنون برشی الگویی معرفی نشده است.
در 1955 ، گانسر، فورر و سودر، در ناحیه قم، این سازند را به شش عضو (A,B,C,D,E,F) تقسیم کردند. آبه و همکاران (1964) عضو C را به چهار بخش (C1-C4) تقسیم کردند و بدین ترتیب سازند قم، 9 عضو دارد که با نشانه های c3,c2,c1,b,a,f,e,d,c4 مشخص می شود. با این حال، جدا از عضوهای نهگانه، به باور بزرگ نیا (1966) ، در ناحیه کاشان، عضو قدیمی ترین را می توان به سازند قم اضافه کرد که نامبرده «عضو نامشخص» و یا «بی نام» را پیشنهاد کرده است. از سوی دیگر، آبه و ...(ادامه دارد)
ساخت سنگهای آذرین:
عده از ساختهای سنگهای آذرین را فقط می توان در مقیاس بزرگ و در روی زمین مشاهده کرد که خود به خود قابل استفاده در سنگ شناسی توصیفی نیستند. مهم ترین این دسته از ساختها عبارتند از: ساخت منشوری یا ستونی در بازالت ها، ساخت بالشی در باز التها، در زههائی که در برخی فنولیتها و بازالت ها مشاهده می شود، سیستم درزههای مکعبی ای لوز وجهی که در خیلی از سنگهای آذرین دیده می شود....(ادامه دارد)
کانی ها:
ترکیب متوسط پلاژیو کلازهای یک سنگ باید لابرادوریت یا باریکتر از آن باشد تا بتوان آن را جزء دسته بازالت ها قرار دارد. معمولاً تغییرات زیادی در ترکیب بلاژیو کلازها دیده می شود. بلورهای درشت ممکن است آنورتیت، بیتوونیت و یا در اکثر لابرادوریت باشد و این پلاژیوکلازها خیلی وقت ها زونه هستند. بلورهای درشت هرچه اندازهشان کوچکتر باشد اسیدترند و بلاژیوکلاز خمیره از آنها هم اسیدتر است....(ادامه دارد)
محل تشکیل بازالت:
بازالت فراوان ترین سنگ آذرین خروجی است و اکثر به صورت جریان های گدازه ای و هم چنین سنگ های آذر آواری دیده می شود. سه دسته مهم بازالت از نظر زمین شناسی وجود دارد:
1) بازالت های جلگه ای که همراه با کوارتز دیاباز ظاهر می شود با ضخامتهای زیاد وسعت خیلی زیاد را می پوشاند مثلاً در حوالی دریاچه سویریور امریکا 5000 متر ضخامت دارد در ایالت واشنگتن امریکا بازالتی که از این نوع است و باسم باز است رودخانه کلمبیا نامیده می شود وسعتی...(ادامه دارد)
روش مطالعه سنگهای رسوبی:
راههای زیادی برای مطالعه رسوبات و سنگهای رسوبی وجود دارد از آن مجله مطالعه انها از نظر ترکیب کانی شناسی ، بافت و ساختمانهای رسوبی است اطلاعات زیراندیشی را در بررسی های سنگهای رسوی چه در روی زمین و چه در آزمایشگاه در اختیار می گذارد.
اکثر سنگهای رسوبی از دو جزء اصلی تشکیل شده اند یک جزء اواری مثل قلوه سنگ، شن، ماسه، و دانه های ریزتر که از یک محل دیگر در نتیجه خرد شدن سنگهای قبلی حمل شده به محل ته نشست انتقال یافته است و یک جزء شیمیایی و یا بیولوژیکی مثل کلسیت – آراگونیت – چدن که با در محل تشکیل رسوب و یا نزدیک به آن...(ادامه دارد)
دگر سانی بازالت ها:
سنگهای بازالتی اغلب به آسانی دگرسانی می شوند. یکی از عوامل ناپایداری این سنگها در سطح زمین وجود مقدار زیادی کانیهای آهن دارد می باشد که در آنهاآهن به صورت Fe2+ است و همراه با تبدیل آهن دو ظرفیتی به آهن (fe+3) در سطح زمین در سنگهای بازالتی نوعی دگرساتی صورت می گیرد که توأم با تغییر رنگ عمومی این سنگها است. مثلاً رنگ سیاه بازالت ها نشانه حالت اولیه و دگرسان ...(ادامه دارد)
سنگ شناسی ماسهها و ماسه سنگها
سنگ شناسی، سه سنگها اطلاعاتی در مورد ترکیب کانی شناسی، سه سنگها و چگونگی پیدایش آنها در اختیار میگذارد و از اینرو در مورد تاریخچه ی زمین شناسی و حوضههای رسوبی و با توجه به جریان های گذشته اطلاعات سفیدی را در مورد سنگهای نشاء و ناحیهی نشاء بدست میدهد. بررسی ماسه سنگها در زیر میکروسکوپ و شناسایی ارتباط بین دانهها با یکدیگر و با سیمان، فابریک سنگ، دانهها،...(ادامه دارد)
بخشی از فهرست مطالب مقاله بازدید زمین شناسی
چشمه طبیعی آبگرم محلات محور گردشگری در استان مرکزی
خواص درمانی کم نظیر
سازند قم
تعاریف و مشخصات سنگ های آذرین:
ساخت سنگهای آذرین:
کانی های سنگهای آذرین
کانی های سیلیس:
دیاگرام تعادلی کانی های سیلیس
فلدسپات ها:
الیوین ها:
بازالت:
تعریف
بلازیو کلاز (لابرادوریت) 40 تا 60 درصد
کانی ها:
محل تشکیل بازالت:
شیل ها:
روش مطالعه سنگهای رسوبی:
...(ادامه دارد)
دانلود مقاله بازدید زمین شناسی