اس فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

اس فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله موسیقی دوره کلاسیک

اختصاصی از اس فایل دانلود مقاله موسیقی دوره کلاسیک دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله موسیقی دوره کلاسیک


دانلود مقاله موسیقی دوره کلاسیک

 

مشخصات این فایل
عنوان:موسیقی دوره کلاسیک 
فرمت فایل: word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:41

این مقاله در مورد موسیقی دوره کلاسیک می باشد.

 

 

بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات مقاله موسیقی دوره کلاسیک 

نشانه های سبک موسیقی کلاسیک «ویژگیهای موسیقی کلاسیک»
تضاد و تنوع، ریتم، میزان، تمپو

یک اثر کلاسیک دربردارنده حالت های متلاطم و پیوسته دگرگون شونده است. اما موسیقی دوره پایانی باروک حسی یکتا را منتقل می کند. در آثار کلاسیک وجود تم های متضاد در کنار هم در یک موومان یا حتی در یک تم عواملی متضاد به وجود آورنده حالت های متفاوتی می شوند که این موسیقی را از موسیقی قبل خود جدا می سازد و باعث می شود که یک اثر کلاسیک بس متنوع و دارای ساختار منطقی باشد.
اثر کلاسیک از غنای الگوهای ریتمیک برخوردار است ولی یک قطعه باروک دارای الگوهای معدود و دربردارنده حسی از پیوستگی و حرکت مداوم است اما سبک کلاسیک دربردارنده سکوت های نامنتظر، سنکوپ ها و گذرهای فراوان از ...(ادامه دارد)

موتیف، تم، بسط و گسترش تمی
یکی از تحولات موسیقایی که در دوره کلاسیک صورت گرفت تغییر در مفهوم ملودی و توسعه ملودیک است. در دوره باروک آهنگساز تم اصلی را در ابتدای مومان معرفی و بلافاصله به صورت بافته شده و تکرارهای سکانس وار بدون کارانس های مشخص و کامل سرتاسر مومان را در بر می گرفت در نتیجه هر مومان بدون تضادهای مشخص، اغلب بی قاعده و فاقد تقسیم بندی های منظم به صورت مبتدا و خبر بودند. اما آهنگسازان قرن 18 بیشتر به نشان دادن حالت...(ادامه دارد)

اکسترو سازها
در دوره کلاسیک ارکستری تازه کامل یافت که شامل چهار گروه بودند. زهی ها، بادی های چوبی، بادی های برنجی و کوبه ای ها.
زهی ها: هر بخش از ارکستر کلاسیک نقش خاصی بر عهده داشت. زهی ها در این میان مهم ترین بخش بودند. با همت کورلی ویولون مقام والای در میان سازه های دیگر زهی یافت و جانشین نو قدیمی «ویول» شد. در این ارکستر ویولونهای اول اغلب به نواختن ملودی و زهی های بم تر به همراهی آن می پرداختند. ویولن به عنوان ساز در اکستر موقعیت خاصی پیدا کرد. ویولن سل که گهگاه...(ادامه دارد)

فرم های کلاسیک
در ابتدای دوره کلاسیک به ندرت فرم و یا مقوله موسیقایی جدید بوجود آمد برخی از فرم های قدیمی از بین رفتند و بعضی از فرم ها با تغییراتی فرمی کلاسیکی شدند.

1- فرم سونات
بسیاری از آثار مهم موسیقی از دوره کلاسیک تا دوره بیستم در قالب فرم سونات (سونات – الگرو) ساخته شده اند. مومان تند آغازگر ستونی ها، سونات ها و کوارتت های زهی کلاسیک اغلب فرم سونات دارند. این فرم در موومانهای کند و تند پایانی نیز به کار رفته است.فرم سونات در دوره باروک «تریوسونات» نام داشت که مهم ترین فرم موسیقی آن دوره است ولی حدود سالهای 1770 تا 1780 بود که نوع «سونات» برای پیانو و یک ساز و یا سونات پیانو جانشین «تریوسونات» گردید.یک موومان دارای فرم سونات از سه بخش اصلی تشکیل شده است. الف) بخش ارائه تم ها: که از تم اول در تونالیته تونیک با قسمت پل که شامل مدولاسیون است به تم متضاد دوم تا تم دوم که در تونالیته جدید است و بخش پایانی...(ادامه دارد)

فرم های ارکستری
1- سمفونی: اثری طولانی و حجیم است، معمولاً دارای چهار موومان «اشتایس» فرم سمفونی را از سه موومان به چهار موومان توسعه داد.
الف: موومان اول: همواره تند و به فرم سونات و اغلب دراماتیک ترین موومان سمفونی است.
ب: موومان دوم: کند است و ما می توانیم بیشتر از هر جای دیگر در سمفونی ملودیهای آوازگونه را بیابیم. اغلب دارای یکی از این سه فرم است: 1- سونات 2- A B A 3- تم و واریاسیون. تونالیته این موومان بر خلاف موومانهای دیگر در تونالیته تونیک نیست و تونالیته متضاد دارد....(ادامه دارد)

4- موسیقی مجلسی
این نوع موسیقی نه برای اجرا در یک تالار کنسرت که برای اجرا در مجالس خصوصی (خانه، قصر) ساخته می شد. گروه کوچکی شامل دو تا نه نوازنده که هر عضو آن نقش مهمی دارند و اجرای آن نیازی به رهبر ارکستر ندارد.
الف- کوارتت زهی: مهم ترین فرم موسیقی مجلس کلاسیک است اثری برای دو ویولن، یک ویولا، یک ویوانل کوارتت زهی مانند سمفونی به طور معمول چهار موومان دارد. 1- تند 2- کند 3- منوئه یا الکارتیو 4- تند فرم های دیگر موسیقی مجلسی عبارتند از: سونات ویولون و پیانو، تریوی پیانو (ویولون، ویولونسل و پیانو) کویینتت زهی که شامل دو ویولون، دوویولا و ویولونسل....(ادامه دارد)

کنسرتو پیانوهای موستارت
به طور کلی ردپای کنسرتو را می توان در آریاها و آثاری که و امکارلاتی برای آواز به همراهی اکمپانیمان ساری نوشتند جست.
اولین نمونه های کنسرتوهای اولیه «کنسرتوگروس Concerto Grosso» بود که در آن مجادله بین چند ساز سلو و کل ارکستر انجام می شد مانند کنسرتوهای براندبورگ باخ.
در دوره کلاسیک فرم سلوکنسرتو بر دیگر فرم ها چون کنسرتوگروسو برتری یافت اکثر کنسرتوهای کلاسیک برای اجراهای روی صحنه نوشته شدند و در موارد بسیاری هنوز نوازنده نقش رهبر ارکستر را نیز دارد. در دوره موستارت نقش نوازنده سلو نسبت به آهنگسازان دوره های قبل ارزش و اهمیت بیشتری پیدا کرد....(ادامه دارد)

طرح شنیدنی اپرای «فلوت سحرآمیز»
اپرای «فلوت سحرآمیز» که روی اپرانامه «امانوئل شیکاندر» در دو پرده نوشته شده آخرین اپرای موستارت است که در آن عوامل زینگ اشپیل و جدی با همدیگر ترکیب شده اند. فلوت سحرآمیز با داستان افسانه ای ساده و محبوب آن یک تجربه در هنر به حساب می آید که توضیح آن مشکل است زیرا دنیای اسرارآمیز و کاملاً متضاد با دنیای واقعی و در کل بیانی سمبولیک دارد.
«فلوت سحرآمیز» در اصل فضیلت عشق و بخشندگی و بردباری و روح برادری انسان که شعار اصلی اجتماع ماسونیک فراماسونی که موستارت عضو فعال آن بود را می ستاید. داستان شامل دو قلمرو متضاد ملکه شب مظهر بدی و روشنایی مظهر خوبی است. این اپرا بیشتر به سبک آلمانی است و تا حدی تأثیر از مدل فرانسوی. بر خلاف سبک اپراهای ایتالیایی موستارت در این اپرا از...(ادامه دارد)

 

بخشی از فهرست مطالب مقاله موسیقی دوره کلاسیک 

مقدمه
ویژگیهای دوره کلاسیک (1820-1750)
نشانه های سبک موسیقی کلاسیک «ویژگیهای موسیقی کلاسیک»
تضاد و  تنوع، ریتم، میزان، تمپو
هارمونی و تنالتیه
موتیف، تم، بسط و گسترش تمی
عامل بافت
عامل دینامیک و پیانو
اکسترو سازها
فرم های کلاسیک
1- فرم سونات
2- فرم تم و واریاسیون
3- فرم منوئه وتریو
4- فرم روندو
فرم های ارکستری
1- سمفونی
2- کنسرتو:
3- سونات:
4- موسیقی مجلسی
5- اپرا
مکتب وین
خصوصیت و مشخصات اصلی مکتب وین
ولفگانگ آمادئوس موستارت
...(ادامه دارد)


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله موسیقی دوره کلاسیک
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.