
طبق آمار گیریهای انجام شده پکتین در موراد مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد از جمله موارد استفاده آن ساختن مربا، ژله و اقسام شیرینی های و ژله های شیرینی است. همچنین پکتین را می توان بعنوان با دوام کننده خمیر میوه ها و یا روغنهای طعم دار بکار برد.
با وجود استفاده زیاد این ماده متاسفانه هنوز قادر به تولید داخلی این محصول نیستیم و پکتین مورد نیاز کشور از خارج وارد می شود که در نتیجه مقدار زیادی از ارز کشور را بخود اختصاص می دهد، بنا براین باید در زمینه تولید داخلی این محصول حداکثر سعی و تلاش خود را بکار برده و از خروج ارز کشور جلوگیری کنیم به امید آن روز.
پکتین- اسید الگنیگ(ترشای جلبک)- پولی اورونیدها و مواد غلیظ کننده
ساختمان ملکولی و خاستگاه پکتین
پکتین ( از لاتینPektos به آرش لخته شده و سفت شده) جزو بزرگ مولکولهای طبیعی است و پولیمر سری های همسان است که قسمتی از آن زنجیره های اسید گالاکتورونیک که با الکل متیلیک استر شده اند درست شده است. این ترکیب جزو رده ی اسید اورونیک (الدهید اسید کربوکسیلیک) است.
این ترکیب ها که همه جا با سلولز در چوب یافت می شود قسمت بزرگی از ساختار مولکول چوب را تشکیل می دهد. برخی از دیواره های یافته ای چوب یعنی دوباره های میانی را به تنهایی می سازد ولی مقدار اصلی آن در گوشت میوه ها و در ریشه ها و در برگ و ساقه های سبز یافت می شود . بسیاری از گوشت میوه ها و سبزی ها برگها نسبت به مواد خشک شده 20 تا 30% پکتین دارد. در تفاله خشک شده چغندر قند و در پیه سفید ، پوست نارنج وترنج مقدار فراواین پکیتین وجود دارد . در آب بسیاری از میوه ها مانند آب سیب- آب پرتغال و آب انگور فرنگی بسته به رسیدگی یا نارسی میوه و نوع آن میان %0.2-0.6 پکتین یافت می شود.
مقدار مت اکسیلی که در پکتین گیاهی وجود دارد بستگی زیادی به ماده خام دارد.
فرآوردن پکتین
در آلمان پکتین بیش از هر چیزی از تفاله خشک شده سیب در کارگاههای آبمیوه گیری یا تهیه شربت بدست می آورند ولی در کشور های دیگر بیشتر از پیه سفید پوست پرتغال و نارنج بهره گیری می کنند.
شامل 62 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود تحقیق درباره پکتین