لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه15
بخشی از فهرست مطالب
احادیث و علم غیب
ب- از طریق عامه
بررسى شبهات
تعریف علم
ارزش علم و عالم از دیدگاه قرآن
علم از دیدگاه پیامبر اعظم(ص)
الف- علم غیب نبى
پیامبر اسلام(ص) مبعوث بر تمام افراد عالم است. چنین شریعتى طبعا باید کامل باشد در هر عصر و زمانى و براى هر قوم و دسته اى قابل اجرا باشد. و نیز صاحب آن شریعت به خصوصیات افراد و نفوس آنان تا روز قیامت آگاه باشد در غیر این صورت رسالت او ناقص و اصلاح و عدالت گسترى او فراگیر نخواهد بود. در نتیجه باید پیامبر(ص) احاطه غیبى نه تنها به احکام و موضوعات آنها داشته باشد بلکه از موضوعات خارجى نیز مطلع باشد.
ب- علم غیب امام
مى دانیم که همه موقعیت ها به طور کامل براى پیامبر(ص) فراهم نگشت تا شریعت اسلامى را به طور کامل تبیین نماید. عمر پیامبر اکرم(ص) محدود بود و لذا باید براى بعد از خود خلیفه و امامان و جانشینانى قرار مى داد تا ادامه دهنده راه او باشند. و به همان دلیل که پیامبر(ص) احتیاج به علم غیب دارد امام و جانشین او نیز باید از این علم بهره مند گردد. شیخ الرئیس ابوعلى سینا مى گوید:
«تجربه و قیاس مى پذیرند که نفس انسانى مى تواند در عالم خواب به غیب نایل شود و مانعى نیز ندارد که همین علم غیب در حال بیدارى به او افاضه شود».
آیات قرآن و علم غیب
خداوند مى فرماید: او داناى غیب است و هیچ کس بر عالم غیب او آگاه نیست به جز پیامبرانى که خود برگزیده است».
و نیز به نقل از حضرت عیسى(ع) مى فرماید:. و به شما خبر مى دهم که در خانه هایتان چه مى خورید و چه ذخیره مى کنید». و آیاتی دیگر که در مقاله اشاره شده است.
تحقیق در مورد دلیل عقلی علم غیب