لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه8
حقوق دوستی و مرزهای آن
مولای متّقیان حضرت على علیه السلام می فرمایند:
"ناتوان ترین افراد کسى است که نتواند براى خود دوستى فراهم آورد؛ و ناتوان تر از او کسى است که نتواند دوستان خود را نگه دارد"
آیا تا به حال به این فکر کرده اید که از ابتدای زندگی، از همان وقتی که عروسک ها و اسباب بازی هایمان را به دیگر همسالان خود قرض می دادیم، با آنها بازی می کردیم، در عالم کودکی دعوا می کردیم، گریه می کردیم و خیلی زود دوباره آشتی؛ تا به امروز که - به هر گونه ای - وارد اجتماع شده و ارتباطات گسترده ای با اطرافیانمان داریم، چه تعداد دوست، به جمع دوستانمان اضافه کرده ایم یا خدای ناکرده از آن کاسته ایم؟
اسلام؛ این گنجینه ی عظیم که بدون کوچکترین منّتی در پیشگاه همه ی ما گسترده است و در همه ی موارد راه گشا و راهنمای خوبی برای ماست، دیدِ زیبایی نسبت به مقوله ی "دوست و دوست یابی" دارد.
صفات یک دوست خوب از دیدگاه اسلام:
- ایمان و پارسایی
اگر با تعدادی از بزه کاران و افرادی که به هر دلیل در گوشه ی ندامتگاه ها به سر می برند صحبت کنید، عده ی کثیری از آنها دوست بد را عامل اصلی تباهی زندگی خود می شمارند.
قرآن کریم در رابطه با داشتن این صفت نیک - ایمان و پارسایی- در سوره ی مبارکه آل عمران آیه 28 می فرماید:
لا یَتَّخِذِ المُومِنُونَ الکافِرینَ أَولِیاءَ مِن دُونِ المُومِنینَ وَ مَن یَفعَل ذلِکَ فَلَیسَ مِنَ اللهِ فی شَیءٍ اِلا أَن تَتَّقُوا مِنهُم تُقیةً وَ
یُحَذِّرُکُمُ اللهُ نَفسَهُ وَ اِلَی اللهِ المَصیر
"افراد با ایمان نباید به جای مؤمنان، کافران را دوست و سرپرست خود انتخاب کنند و هر کس چنین کند هیچ رابطه ای با خدا ندارد"
تحقیق درباره بررسی حقوق دوستی و مرزهای آن