لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه17
بخشی از فهرست مطالب
تاریخچه
جغرافیا
تقسیمات کشوری:
[ویرایش] منابع طبیعی
[ویرایش] مذهب
اقتصاد
سیاست
بحران هویت زنان سعودی
رانندگی برای زنان سعودی
حق رای برای زنان سعودی
فعالیت اقتصادی برای زنان
عربستان سعودی
Kingdom of Saudi Arabia
المملکة العربیة السعودیة
شعار ملی: لا اله الّا الله، محمّد رسولالله
سرود ملی: زندگانی پادشاه دراز باد
- مختصات جغرافیایی
ریاض
بزرگترین شهر
نوع حکومت
عبدالله بن عبدالعزیز
سلطان بن عبدالعزیز
استقلال
از فرانسه
- کل
- آبها (٪)
۲٬۱۴۹٬۶۹۰ km² (۱۴ام)
جزئی
جمعیت
- برآورد ۲۰۰۵
- تراکم جمعیت
۲۷٬۶۰۱٬۰۳۸ (۴۶ام)
۱۱/km² (۲۰۵ام)
ریال (SAR)
منطقه زمانی
- در تابستان (DST)
AST (UTC)
DST
+۹۶۶
پادشاهی عربستان سعودی (به عربی: المملکة العربیة السعودیة) یکی از کشورهای غرب قاره آسیاست. این کشور در شبهجزیره عربستان واقع شده و از شمال با عراق و اردن و کویت و از سوی خاور با امارات متحده عربی و قطر و خلیج فارس و در جنوب شرقی با عمان و از سوی جنوب با یمن هممرز است. جایگاههای مهم دینی مسلمانان همچون کعبه و مسجد پیامبر اسلام در این کشور واقع شدهاست.
تاریخچه
عربستان احتمالاً محل اولیه زندگی سامیها بوده است , که از چهار هزار سال قبل از میلاد مسیح به بین النهرین و فلسطین مهاجرت نمودند و بعدا به آشوری ها , بابلی ها , کنعانیها و آموریها معروف شدند.
دوران باستان – در هزار سال اول قبل از میلاد – حکومت منائیان در منطقة عسیر و در جنوب حجاز در طول ساحل دریای سرخ برقرار شده بود . در قرن اول قبل از میلاد , منائیان از مرکز تجارت خود در ددان (الاولی) دست کشیدند . منائیان یک مرکز تجاری در قسمت شمال مدائن تأسیس نمودند . در قسمت شرقی کشور دیلمون قرار داشت که ظاهراً یک مرکز سیاسی – فرهنگی واقع در کرانة خلیج فارس بود. برخی این محل را همان جزیره بحرین دانستهاند اگرچه بخشهایی از قطعه اصلی نیز جز ء آن بودهاست و با قسمتهای داخلی سرزمین که اکنون عربستان سعودی نامیده میشود روابط تجاری داشتهاست.
اسکندر مقدونی قبل از مرگ نابهنگام خود در سال ۳۲۳ قصد داشت عربستان را تصرف نماید . و بعد از مدتی حاکمان بطالسه مصر تا حدودی بر ینبع سلطه یافتند . ولی نبطیان مانع از سلطة آنها شدند. سپس کشور در معرض مبارزات سلطه طلبانه حبشیها و پارسها قرار گرفت . در قرن پنجم بعد از میلاد, مکه از نظر اهمیت جایگزین شهر پترای در دورة نبطیان شده بود.
اعراب قبل از اسلام یک زندگی بدوی داشتند و قبائل عرب که برای امرار معاش به چوپانی وابسته بودند در جستجوی آب و چراگاه از جائی به جائی کوچ میکردند. کمبود آب و چراگاه موجب بروز رقابت و در نهایت جنگ و درگیری بین قبائل میگردید . برحسب فرمایش قرآن این سرزمین از زمان بنا شدن خانه خدا بوسیله ابراهیم مورد توجه خداپرستان بودهاست . در دوران بت پرستی نیز بتهای بزرگ در آن نگهداری میشده. با ظهور محمد ، عربستان مرکز پایه گذاری تمدنی وسیع اسلامی شد.در زمان زندگی محمد اولین نظام سیاسی و اجتماعی پیشرفته برقرار شد. دین اسلام طی حیات او تقریبا درتمام عربستان رواج یافت. پس از مرگ محمد ، دوره خلفای راشدین (ابوبکر ، عمر ، عثمان و علی) آغاز شد . و در زمان خلفای راشدین حکومتی همراه با قوانین و مقررات بوجود آمده بود, که رونق آن در سراسر جهان شهرت یافت , نفوذ این حکومت بواسطه برخورداری از عدالت, صلح و مساوات به شرق و غرب نیز رسید.
حکومت عربستان سعودی در سال ۱۷۵۰ به وسیله محمد بن سعود پایهریزی شد. پس از وی عبدالعزیز بن سعود با پشتیبانی شیخ محمد بن عبدالوهاب شهر ریاض را به تصرف درآورد. در عهد عبدالعزیز، عسیر ، تهامه ، حجاز ، عمان ، احساء، قطیف ، زیاره ، بحرین ، وادی الدّواسر خرج ، محمل وشم ، سُدَیر قصیم ، شمّر ، مجمعه، منیح ، بیشه ، رنیّه ، و ترابه تحت تصرّف وهابیان درآمد. سعود بن عبدالعزیز ، فتوحات وهابیان را در شبه جزیره تا خلیج فارس ادامه داد. در زمان ابراهیم بن سعود عربستان از مصر شکست خورد و طوسون پاشا فرمانده سپاه، مکّه را فتح کرد اما نتوانست در مدینه پیشروی کند و به قاهره بازگشت . پس از طوسون پاشا ، برادرش ، ابراهیم پاشا نجد را تصرّف کرد، خود را به درعیّه رسانده ، پایتخت آل سعود را به محاصره درآورد و مقاومت وهابیان را بار دیگر در هم شکست . دوران حکومت عبدالله بن سعود ، اوج نفوذ فرهنگ اروپا در عربستان بود تا این که عبدالله بن سعود شکست خورده ، به دستور ابراهیم پاشا ، محکوم به اعدام شد.
اولین تلاش در زمینهٔ برپایی مجدّد حکومت آل سعود توسط مشاری بن سعود بود . پس از وی ترکی بن عبدالله ریاض را تصرف کرد . فیصل بن ترکی تشکیل حکومت دوم آل سعود را اعلام نمود . خالد بن سعود به حکومت نجد منصوب شد امّا اعراب بر وی شوریده ، او را از ریاض بیرون کردند . در دوران حکومت عبدالله بن ثنیان مصر ارتش خود را از عربستان فراخواند. عبدالله بن فیصل با همدستی قبیلهٔ عجمان و سعود، به منطقه احساء حمله کرد.سعود بن فیصل قطیف را دوباره به فتوحات سعودی افزود . عبدالرحمن بن فیصل به درگگیری با حکومت آل رشید پرداخت و سرانجام از آنها شکست خورد و دولت دوم سعودی نیز از بین رفت.
دولت سوم سعودی را عبدالعزیز بن عبدالرحمن بنیان نهاد . پس از مرگ عبدالعزیز ، سه پسر دیگرش با نامهای ملک فیصل و ملک خالد و ملک عبدالله در چند دوره به حکومت رسیدند . با مرگ خالد ، برادرش فهد ، به طور رسمی پادشاه عربستان شد و لقب خادم الحرمین الشریفین را برای خود برگزید . وی برای ترویج آیین وهابیت کوشش بسیار نمود و روابط و مناسبات سیاسی با غرب برقرار کرد. با مرگ فهد، برادرش عبدالله بن عبدالعزیز به پادشاهی عربستان برگزیده شد.
جغرافیا
وادى نجران
کشور عربستان در خاورمیانه و هم مرز با خلیج فارس و دریای سرخ واقع است. در جنوب این کشور ، یمن قرار دارد. این کشور هم چنین با عراق ، اردن ، کویت ، عمان ، قطر ، امارات متحدهٔ عربی مرز مشترک دارد . آب و هوای این منطقه، گرم و خشک است. تفاوت دمای شب و روز زیاد است. اکثر زمین آن را بیابانهای ماسهای تشکیل میدهد . ربع الخالی که یک چهارم مساحت عربستان را تشکیل میدهد خالی از سکنهاست. بلندترین نقطهٔ عربستان کوه سوداء با سه هزار و پانصد و پنجاه متر ارتفاع است.
تحقیق درباره بررسی عربستان سعودی