اس فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

اس فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق کامل درمورد تاریخچه هواشناسی ایران و جهان

اختصاصی از اس فایل دانلود تحقیق کامل درمورد تاریخچه هواشناسی ایران و جهان دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود تحقیق کامل درمورد تاریخچه هواشناسی ایران و جهان


دانلود تحقیق کامل درمورد تاریخچه هواشناسی ایران و جهان

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه: 7
فهرست و توضیحات:

تاریخچه هواشناسی ایران

تاریخچه هواشناسی جهان

 

تاریخچه هواشناسی ایران

 مطالعه و بررسی جو همیشه مورد توجه دانشمندان ایرانی بوده است و اکثر دانشمندان نجوم در آثار خود بخشی را به مسائل جوی اختصاص داده اند محمد بن زکریای رازی ، ابن سینا ،حکیم عمر خیام ، ابوریحان بیرونی و انوری شاعر معروف از شخصیتها و دانشمندان ایرانی بوده اند که پیرامون پدیده های جوی مطالبی را در آثار خود به یادگار گذاشته اند .

فعالیت های سیستماتیک هواشناسی اولین بار با اندازه گیری پارامترهای جوی توسط سفارتخانه های انگلیس و روس در تهران و مناطق نفت خیز جنوب کشور شروع شد که این اطلاعات صرفا“ به آرشیو کشورهای مربوطه منتقل شده و احتمالا“ مورد استفاده خصوصی برنامه های تحقیقاتی آنها قرار گرفته است . در سال 1298 شمسی اولین مدرسه برزگران در محل فعلی دانشکده کشاورزی کرج تشکیل گردید و چون برنامه تدریس اکثرا“ با معلمان فرانسوی بود لذا اقلیم هواشناسی در برنامه درسی گنجانیده شد اولین پایگاه اندازه گیری دما ، رطوبت نسبی و میزان بارندگی تاسیس گردید . البته باید یاد آوری کرد ،که در شرکت شیلات و اداره کل بنادر در شمال نیز تاسیساتی برای اندازه گیری عوامل جوی دایر نموده بودند که آغاز هواشناسی نوین ایران در سال 1308 با تاسیس مدرسه فلاحت در محل سابق مدرسه برزگران ، ایستگاه قبلی هواشناسی که از بین رفته بود به ایستگاه مجهزتری تبدیل گردید و در اثر نیاز بخشهای کشاورزی و آبیاری تعدادی ایستگاه بر حسب ضرورت در نقاط مختلف کشور تاسیس شد که مسئولیت آنها با بنگاه مستقل آبیاری وابسته به وزارت کشاورزی وقت بود . جنگ جهانی دوم آغاز گردید در این زمان کشورهای متفق برای ایمنی پرواز هواپیماهایشان در چند فرودگاه کشور به تاسیس ایستگاههای هواشناسی و از سال 1320 به بعد وزارت کشاورزی و بنگاه مستقل آبیاری به تاسیس شبکه ایستگاههای اقلیم شناسی و باران سنجی در سطح مملکت اقدام کردند . همچنین در سال 1326 در اداره هواپیمایی کشور یک واحد کوچک هواشناسی دایر گردید که امور مربوط به نیاز هواشناسی هواپیمایی را تامین مینمود .

اولین گروه دیده بانان هواشناسی ایران در سال 1327 فارغ التحصیل و در ایستگاههای هواشناسی مشغول بکار شدند در اثر نیاز شدید برنامه ریزان به آمار و اطلاعات اقلیمی از نواحی مختلف کشور و ناهماهنگی در تاسیس ایستگاههای هواشناسی که توسط بخشهای مختلف انجام می شود مسئولان وقت تاسیس یک واحد هواشناسی مستقل در کشور را ضروری دانسته و در سال 1334 شمسی اداره کل هواشناسی کشور وابسته به وزارت راه تاسیس شد .این اداره کل بعدها بصورت سازمانی مستقل زیر نظر وزارت جنگ قرار گرفت که بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی مجددا“ زیر نظر وزارت راه و ترابری درآمد در هنگام تشکیل اداره کل هواشناسی تمامی ایستگاههای هواشناسی که توسط بخشهای مختلف تاسیس شده بودند به این اداره کل واگذار شد . ایستگاههای واگذار شده از نوع سینوپتیک ، اقلیم شناسی و باران سنجی بودند که هر یک دیده بانهای مربوط به خود را انجام می دادند . در سال 1335 یک ایستگاه رادیو سوند ،5 ایستگاه پایلت بالن ، 49 ایستگاه سینوپتیک ، 7 ایستگاه کشاورزی ، کادر فنی آن زمان را 7 نفر پیش بین ،41 نفردیده بان هواشناس با دو بازرس فنی تشکیل می داد . در این زمان هواشناسی گام در راه نوی گذارده بود اکنون می توانست اقدامات توسعه ای خود را روز به روز گسترش دهد .

این فقط قسمتی از متن مقاله است . جهت دریافت کل متن مقاله ، لطفا آن را خریداری نمایید


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق کامل درمورد تاریخچه هواشناسی ایران و جهان
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.