لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه30
بخشی از فهرست مطالب
برنامه ریزی تعمیرات اساسی :
مقدمات و مراحل کلی برای برنامه ریزی و کنترل تعمیرات اساسی :
جایگاه بازرسی فنی در صنعت نفت کشور
فعالیتهای بازسازی به منظور احیاء مجدد تجهیزات مستهلک شده که عمر عملیاتی آنها به پایان رسیده است انجام میگیرد. بطور معمول، برای تجهیزات، یک عمر مفید و یا پریود بازسازی (مثلاً بصورت سال) تعریف میشود که با فرض اینکه تجهیزات مورد نظر بدون پیش آمدن مشکلی و بصورت استاندارد مورد بهرهبرداری قرار گیرند (و یا اینکه بنا به دلایلی مدتهای طولانی بصورت دپو در انبار باقی نمانده باشد) بایستی در پایان طول عمر مفیدشان بازسازی گردند. با این تعریف و مفهوم، بازسازی نیز میتواند یک فعالیت قابل پیشبینی باشد. لکن همیشه اینطور نبوده بلکه ممکن است بنا به دلایل مختلفی لازم شود که تجهیزات زودتر یا دیرتر از پریود تعریف شده برای آنها، بازسازی شوند. در این موارد ممکن است اپراتورها یا بازرسین، نیاز به بازسازی پیش از موعد را اعلام نمایند و یا سیستم تعمیر و نگهداری، پس از فرارسیدن زمان بازسازی و انجام بازرسی، امکان تأخیر و تعویق زمان بازسازی را مجاز بداند.
تعمیرات اساسی یا بازسازی، قبل از رسیدن دستگاه به یک حالت معین از شکست یا خرابی انجام میگیرد. اگر روند و برنامه استفاده از دستگاه در طول دوران بکارگیری برای سازمان مشخص باشد میتوان ادعا کرد که بازسازی یا تعمیرات اساسی، یک فعالیت قابل پیشبینی است و نقش پیشگیری از شکست دستگاه را ایفاء میکند.
در طول پریود تعمیرات اساسی یا بازسازی، تعمیرات جزئی روی دستگاه انجام میگیرد که این تعمیرات جزئی حسب مورد بصورت تعمیرات پیشگیری و یا بعد از خرابیهای جزئی دستگاه صورت میگیرد.
شکل زیر نتایج معمول از انجام تعمیرات جزئی، اساسی تا رسیدن به موعد جایگزینی را نشان میدهد؛
تعدادی از مشکلاتی که در اجرای سنتی تعمیرات اساسی در گذشته وجود داشت به شرح ذیل می باشد :
- در دوره در سرویس بودن تجهیزات هیچگونه سیستم نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه وجود نداشت و تجهیزات اغلب پس از خرابی و از کار افتادگی تحت تعمیر قرار می گرفتند.تفکر حاکم بر واحد نت و برنامه ریزان نیز سازماندهی امور بعد از خرابی بود.
مقاله در مورد برنامه ریزی تعمیرات اساسی