تغذیه و انعقاد خون
فایل ورد 4 صفحه
سیستم انعقاد خون یکی از ساز و کارهایی است که برای جلوگیری از اتلاف خون به خصوص در آسیبها و زخمها وجود دارد.
وقتی رگی آسیب میبیند مثلاً زمانی که عضوی از بدن دچار زخم و جراحت میشود، خون منعقد میشود تا مانع خونریزی و اتلاف آن شود. عمل انعقاد خون توسط چندین عامل مانند پروتئینهای انعقادی، ویتامین K و کلسیم در خون انجام و کنترل میشود. این مواد همراه با اجزای دیگری از خون به نام پلاکت، تودهای از شبکههای ظریف را ایجاد میکنند که با ایجاد لخته خون، زخم را مسدود کرده و از خونریزی بیشتر جلوگیری میکند.
برای داشتن یک سیستم انعقاد خون سالم و کارآمد، از یک سو نیاز به مواد مغذی به مقدار کافی مانند پروتئینها و برخی ویتامینها و مواد معدنی است که باید از طریق رژیم غذایی تأمین شود. از سوی دیگر باید ژنهای سالم برای انعقاد خون داشته باشیم تا این ساز و کار به درستی فعالیت نماید. سلامت کبد نیز که محل ساخته شدن بسیاری از پروتئینهای انعقاد خون است، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
ادامه در فایل زیر
انعقاد خون