عنوان مقاله:
بررسی راندمان عملیات جداسازی پسته طی فرآوری توسط جدا کننده وزن مخصوص
تعداد صفحات:
10 صفحه
دارای منابع و چکیده انگلیسی
چکیده
جداسازی از مهمترین فعالیتهایی است که طی عملیات فرآوری پسته روی دانهها صورت میگیرد. جداسازی در مراحل مختلف فرآوری با هدف خارج ساختن بخشهایی از محصول که باعث کاهش ارزش تجاری یا بهداشتی محصول هستند صورت میگیرد. جداسازی پوست سبز، دانههای پوک، گوها، پستههای لکهدار و پستههای غیرخندان از جمله ی این موارد است که هر کدام طی یک یا چند مرحله جداسازی توسط دستگاههای جداساز انجام میگیرد. جداساز وزن مخصوص یکی از دستگاههای متداول جداسازی است که به طور گستردهای در واحدهای فرآوری پسته کاربرد دارد. جهت بررسی راندمان دستگاه، جداسازی کامل محصول توسط آب به عنوان مبنا در نظر گرفته شد و بر این اساس شاخص نسبی جداسازی تعریف گردید. با استفاده از شاخص تعریف شده، راندمان جداسازی دستگاه برای حالات مختلف تنظیم دستگاه (شامل تنظیم متداول آن) برای ارقام پستة فندقی و ممتاز معین گردید. این تحقیق نشان داد شاخص نسبی جداسازی در رقم ممتاز بالاتر از رقم فندقی بوده و صرفنظر از رقم محصول بالاترین مقدار به دست آمده برای R.S.I. برابر با 5/64% است. همچنین نتایج حاکی از آن بود که با تغییر تنظیمات دستگاه از حالت متداول، امکان ارتقای شاخص نسبی جداسازی دستگاه از 79% (نسبت به جداسازی با آب) به93% (نسبت به جداسازی با آب) وجود دارد. از سوی دیگر مشاهده شد تغییرات انجام یافته جهت ارتقای شاخص نسبی جداسازی منجر به افزایش شدید خروجی نامناسب میگردد.
کلیدواژه: پسته، جداساز وزن مخصوص، شاخص نسبی جداسازی، فرآوری
بررسی راندمان عملیات جداسازی پسته طی فرآوری توسط جدا کننده وزن مخصوص