اس فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

اس فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق شیرین کننده ‏های مصنوعی و مواد افزودنی

اختصاصی از اس فایل دانلود تحقیق شیرین کننده ‏های مصنوعی و مواد افزودنی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود تحقیق شیرین کننده ‏های مصنوعی و مواد افزودنی


دانلود تحقیق شیرین کننده ‏های مصنوعی و مواد افزودنی

پیشگفتار:
 استاندارد شیرین کننده‏های مصنوعی که بوسیله کمیسیون فنی استاندارد مواد افزودنی زیر نظر کمیته ملی استاندارد مواد خوراکی و فرآورده‏های کشاورزی و تحت نظارت شورای عالی استاندارد در مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تهیه و تدوین گردیده است به استناد ماده یک ( قانون مواد الحاقی به قانون تأسیس مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب 24 آذرماه 1349) به عنوان استاندارد رسمی ایران منتشر می‏گردد .  
 برای حفظ همگامی و همآهنگی با پیشرفتهای ملی و جهانی در زمینه صنایع و علوم استانداردهای ایران در مواقع لزوم و یا در فواصل معین مورد تجدیدنظر قرار خواهند گرفت و هرگونه پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این استانداردها برسد در هنگام تجدیدنظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه واقع خواهد شد .  
 بنابراین برای مراجعه به استانداردهای ایران باید همواره از آخرین چاپ و تجدیدنظر آنها استفاده نمود .  
 در تهیه این استاندارد سعی بر آن بوده است که با توجه به نیازمندیهای خاص ایران حتی‏المقدور میان روشهای معمول در این کشور و استاندارد و روشهای متداول در کشورهای صنعتی دیگر همآهنگی و همگامی ایجاد شود .  
 بنابراین با بررسی امکانات و مهارتهای موجود و اجرای آزمایشهای لازم استاندارد حاضر با استفاده از منابع زیر تهیه گردید :
1-   Furia T.M (1972) hand book of food additive 2nd Edition C.R.C
2-   British pharmacopaeia (1968) pharmaceutical
3-   Remingtois pharmaceutical seience (1970) 14th edition
4-   Horwits w(1970) official methods of analysis of official analysis chemist (A.O.A.C) 11th edition washington
 استاندارد مواد افزودنی
 شیرین کننده‏های مصنوعی
  1 ـ هدف
 هدف از تدوین این استاندارد تعیین ویژگیهای فیزیکی و شیمیائی شیرین کننده‏های مصنوعی و همچنین ارائه روشهای مرجع برای آزمایش کیفی و کمی آنها می‏باشد .  
  2 ـ دامنه کاربرد
 این استاندارد در مورد آزمایشهای کیفی و کمی ساخارین در مواد غذائی قابل اجرا است .  
  3 ـ تعریف
 شیرین کننده‏های مصنوعی موادی هستند که دارای خاصیت شیرین کنندگی بوده ولی ارزش غذائی ندارند .  
 شیرین کننده‏های مصنوعی عبارتند از :
 3 ـ 1 ـ ساخارین ( که مشتقات آن ساخارین سدیم و کلسیم است )
 3 ـ 2 ـ سولفوهگزیل سولفاماتها ( سیکلاماتها )
 3 ـ 3 ـ دولسین
 یادآوری 1: بکار بردن شیرین کننده‏های مصنوعی در مواد غذائی غیر مجاز است
 یادآوری 2: بکار بردن ساخارین در مواد غذائی رژیمی مخصوص منوط به اجازه کمیسیون مشترک اداره نظارت بر مواد غذائی و اداره نظارت بر مواد مخدر و مقامات بهداری و درمانی ذیربط می‏باشد .  
  4 ـ ویژگیها
 4 ـ 1 ـ ساخارین
 4 ـ 1 ـ 1 ـ نام شیمیائی = 2 سولفورینزوئیک ایمید با وزن مولکولی 183/2 ساخارین نباید کمتر از 98 درصد C2H5NO3S در ماده خشک شده داشته باشد .  
 4 ـ 1 ـ 2 ـ وضع ظاهری : به صورت بلوری سفید یا پودری بلوری سفید , بدون بو یا با بوی ضعیف معطر است .  طعم آن حتی در محلولهای رقیق بشدت شیرین است .  
 4 ـ 1 ـ 3 ـ قابلیت حل : در 20 درجه حرارت در 290 قسمت آب ـ 30 قسمت الکل (95 درصد ) 12 قسمت استون و 25 قسمت آب جوش محلول است .  در کلروفرم و اتر مختصری حل می‏شود .  در محلول رقیق آمونیاک و ئیدراکسیدهای قلیائی به سهولت حل می‏شود و در اثر حل شدن در بیکربناتهای قلیائی تولید CO2 می‏کند .  
 4 ـ 1 ـ 4 ـ تشخیص :
 4 ـ 1 ـ 4 ـ 1 ـ محلولها و مواد لازم :
 ـ رزور سینول
 ـ اسید سولفوریک غلیظ
 ـ ئیدراکسید سدیم ده درصد
 ـ اسید کلرئیدریک ده درصد
 ـ محلول کلرور فریک پنج درصد
 4 ـ 1 ـ 4 ـ 2 ـ روش کار : 20 میلی گرم ساخارین را با 40 میلی گرم رزور سینول مخلوط کرده به آن 10 قطره اسید سولفوریک اضافه نمائید و روی یک شعله ضعیف حرارت دهید تا رنگ آن سبز تیره شود بگذارید خنک شود .  ده میلی لیتر آب و به میزان مازاد محلول ئیدراکسید سدیم اضافه کنید یک مایع سبز فلورسانت ایجاد می‏شود .  
 4 ـ 1 ـ 4 ـ 3 ـ 0/1 گرم ساخارین را در 5 میلی لیتر محلول ده گرم درصد ئیدراکسیدسدیم حل کنید .  آنرا در 20 میلی لیتر آب حل کرده و محلول را با اسید کلرئیدریک رقیق خنثی و صاف نمائید .  به صاف شده یک قطره محلول 5 درصد کلرورفریک اضافه کنید یک رنگ بنفش تولید می‏شود .  
 4 ـ 1 ـ 5 ـ نقطه ذوب ـ 220 تا 230 درجه
 4 ـ 1 ـ 6 ـ ارسنیک ـ حداکثر 2 قسمت در میلیون (2P.P.M)
 4 ـ 1 ـ 7 ـ سرب ـ حداکثر 10 قسمت در میلیون (10P.P.M)
 4 ـ 1 ـ 8 ـ ترکیبات آمونیاک ـ 0/5 گرم از نمونه مورد آزمایش را با یک گرم اکسید فلزهای سبک و 10 میلی لیتر آب مخلوط کنید و حرارت دهید .  بخارات متصاعده نباید رنگ کاغذ مرطوب تورنسل قرمز را تغییر دهد .  
 4 ـ 1 ـ 9 ـ سولفاموئیل بنزوئیک اسید .  
 4 ـ 1 ـ 9 ـ 1 ـ محلولها و مواد لازم :
 ـ محلول ئیدراکسید سدیم  
 ـ محلول اسید کلریدریک  
 ـ محلول اسید سولفوریک  
 ـ محلول یک درصد فنل فتالئین در الکل 95 درجه
 4 ـ 1 ـ 9 ـ 2 ـ روش کار : 0/54 گرم از ماده مورد آزمایش را در 35 میلی لیتر محلول N10 ئیدراکسید سدیم حل کرده و در مجاورت محلول فنل فتالئین با اسید کلرئیدریک   تیتره کنید .  حجم ئیدراکسید سدیم   خنثی شده بوسیله ساخارین 0/5 میلی لیتر بیشتر از حجم اسید سولفوریک   که بوسیله آمونیاک خنثی می‏شود و در قسمت تعیین مقدار ساخارین سدیم گفته خواهد شد نخواهد بود .  
 4 ـ 1 ـ 10 ـ کاهش در اثر حرارت : وقتی که ساخارین در 105 درجه حرارت داده شود تا به وزن ثابت برسد نباید بیش از یک درصد از وزن خود را از دست بدهد .
 4 ـ 1 ـ 11 ـ خاکستر سولفاته : نباید بیش از 0/2 درصد باشد .  
 4 ـ 1 ـ 12 ـ تعیین مقدار : به روش تعیین مقدار که در مورد ساخارین سدیم گفته خواهد شد مراجعه کنید برای این آزمایش 0/54 گرم از نمونه مورد آزمون را به دقت توزین کنید هر میلی لیتر اسید سولفوریک   معادل 0/01832 گرم C7H5NO3S است .
 4 ـ 2 ـ ساخارین سدیم
 4 ـ 2 ـ 1 ـ فرمول شیمیائی C7H5NO3S , 2H2O با وزن مولکولی 241/2 ساخارین سدیم مشتق سدیم ساخارین با دو مولکول آبست که نباید کمتر از 98 درصد C7H5NO3S برحسب ماده خشک شده داشته باشد .  
 4 ـ 2 ـ 2 ـ وضع ظاهری : پودر سفید بلوری , بی بو یا بوی ضعیف معطر , طعم آن حتی در محلولهای رقیق بشدت شیرین است .  این ماده درخشنده است ( فلورسانت )
 4 ـ 2 ـ 3 ـ قابلیت حل : در 20 درجه حرارت در 1/5 قسمت آب و 5 قسمت الکل 95 درجه حل می‏شود .  
 4 ـ 2 ـ 4 ـ تشخیص :
 4 ـ 2 ـ 4 ـ 1 ـ آزمون مربوط به تشخیص ساخارین در اینجا نیز قابل اجرا است .  
 4 ـ 2 ـ 4 ـ 2 ـ خاکستر این ماده به واکنشهای مخصوص سدیم و سولفات جواب می‏دهد .  
 4 ـ 2 ـ 4 ـ 3 ـ محلولها و مواد لازم :
 ـ هیدروکسید سدیم  
 ـ محلول یک درصد فنل فتالئین در الکل 95 درجه
 ـ محلول اسید سولفوریک  
 4 ـ 2 ـ 5 ـ اسیدها یا قلیائیات آزاد : به محلول یک گرم از ماده مورد آزمون در آب عاری از CO2 5 میلی لیتر اسید سولفوریک   اضافه کنید و بجوشانید سپس محلول را خنک کرده و با ئیدراکسید سدیم   در مجاورت محلول فنل فتالئین تیتره کنید نباید کمتر از 4/5 و بیش از 5/5 میلی لیتر از ئیدراکسید سدیم   مصرف شود .
 4 ـ 2 ـ 6 ـ نقطه ذوب ساخارین جدا شده : یک گرم از ماده مورد آزمون را در 1 میلی لیتر آب حل کرده و یک میلی لیتر اسید کلرئیدریک اضافه کنید یک رسوب بلوری تولید می‏شود که پس از شستشو خشک کردن , نقطه ذوب آن نباید کمتر از 226 درجه باشد .  
 4 ـ 2 ـ 7 ـ ارسنیک : حداکثر 2 قسمت در میلیون
 4 ـ 2 ـ 8 ـ سرب : حداکثر 10 قسمت در میلیون
 4 ـ 2 ـ 9 ـ ترکیبات آمونیاکی : با آزمایشی که در مورد ساخارین گفته شد باید مطابقت داشته باشد .  
 4 ـ 2 ـ 10 ـ سولفاموئیل بنزواتها
 4 ـ 2 ـ 10 ـ 1 ـ محلولها و مواد لازم :
 ـ محلول اسید کلرئیدریک 10 درصد
 ـ محلول هیدروکسید سدیم  
 ـ محلول اسید سولفوریک  
 ـ محلول یک درصد فنل فتالئین در الکل 95 درصد
 4 ـ 2 ـ 10 ـ 2 ـ روش کار : 0/7 گرم از ماده مورد آزمون را در 10 میلی لیتر آب حل کرده و 2 میلی لیتر اسید کلرئیدریک رقیق اضافه کنید و تا حد خشکی تبخیر کنید و سپس دو ساعت در حدود 100 درجه حرارت دهید باقیمانده را در 35 میلی لیتر محلول ئیدراکسید سدیم   حل کرده و با اسید کلرئیدریک   در مجاورت فنل فتالئین تیتر کنید .  حجم ئیدراکسید سدیم   خنثی شده بوسیله باقیمانده نباید بیش از 0/5 میلی لیتر از حجم اسید سولفوریک   که بوسیله آمونیاک در آزمایش تعیین مقدار خنثی می‏شود باشد .  
 4 ـ 2 ـ 11 ـ کاهش در اثر خشک کردن : وقتی که در 105 درجه حرارت داده شود تا به وزن ثابتی برسد نباید کمتر از 12 درصد و بیش از 16 درصد از وزنش کاسته شود .  
 4 ـ 2 ـ 12 ـ تعیین مقدار :
 4 ـ 2 ـ 12 ـ 1 ـ محلولها و مواد لازم :
 ـ محلول 30 گرم درصد هیدروکسید سدیم
 ـ محلول اسید کلرئیدریک غلیظ
 ـ محلول اسید سولفوریک  
 ـ محلول هیدرواکسید سدیم  
 ـ محلول متیل روژ ( متیل قرمز ) در هزار در الکل 95 درجه
 4 ـ 2 ـ 12 ـ 2 ـ وسائل لازم :
 ـ دستگاه تقطیر
 بالن 20 میلی لیتری گردن بلند
 ـ مبرد برگردان
 ـ ارلن مایر
 4 ـ 2 ـ 12 ـ 3 ـ روش کار : 0/7 گرم از نمونه را به دقت توزین کنید و آنرا به یک بالن گردن بلند 200 میلی لیتری منتقل نمائید 100 میلی لیتر محلول 30 گرم درصد ئیدراکسید سدیم افزوده و یک مبرد برگردان روی آن سوار کنید و روی شعله ضعیف 2 دقیقه بجوشانید آنرا خنک کنید و 15 میلی لیتر اسید کلرئیدریک افزوده و در حالیکه مبرد برگردان روی آن سوار شده است 50 دقیقه بجوشانید آنرا خنک کرده و مبرد را با 50 میلی لیتر آب بشوئید و جریان هوا را در بالن برقرار کنید تا بخارات اسید را خارج کند .  بالن را به دستگاه تقطیر آمونیاک وصل کنید و 20 میلی لیتر محلول 30 گرم درصد ئیدراکسید سدیم اضافه کنید و آمونیاک را تقطیر کنید و در ارلن مایر گیرنده‏ای که حاوی 40 میلی لیتر اسید سولفوریک   است جمع‏آوری کنید .  زیادی اسید را با سود   در مجاورت محلول متیل روژ تیتره کنید هر میلی لیتر محلول اسید سولفوریک   که بوسیله آمونیاک در تقطیر شده خنثی می‏شود معادل 0/02052 گرم C7H4NNaO3S است .  

 

 

 

 

شامل 14 صفحه word


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق شیرین کننده ‏های مصنوعی و مواد افزودنی
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.