تاریخچه
شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری با تولید میانگین 783 هزار بشکه در روز نفت سبک و سنگین از هفت میدان نفتی از جمله شرکتهای تابعه شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب است . این شرکت با تولید روزانه حدود 17500 بشکه نفت و همچنین 30870 بشکه مایعات گازی برای صادرات ، وظیفه مهم تولید نفت و گاز را برعهده دارد.
شرح وظایف و اهداف
میدان نفتی آغاجاری با مساحت 38850 هکتار و ذخیره نفت در جای 26428 میلیون بشکه در سال 1317 هجری شمسی به بهره برداری رسید. تعداد چاههای این مخزن 161 حلقه می باشد که 73 حلقه نفتی ، 3 حلقه گازی ، 36 حلقه مشاهده ای و بقیه تزریقی، توصیفی ، معلق ، متروکه و غیره است. پنج واحد بهره برداری شماره 1 تا 5 آغاجاری برروی مخزن فوق احداث شده که تعداد 22 حلقه از این میدان را از طریق فرازآوری با گاز در مدار تولید قرارمی دهند. دراین راستا ایستگاه فرازآوری با گازآغاجاری به همراه 3 حلقه چاه گازی، گاز مورد نیاز این عملیات را فراهم می سازند. ازدستاوردهای مهم به دست آمده امکان تولید جمعاً 9/8 میلیاردبشکه نفت دراین شرکت می باشد
تولید نفت
این شرکت روزانه بیش از 760 هزار بشکه نفت سبک و سنگین از هفت میدان نفتی تولید می کند که برای تأمین خوراک پالایشگاههای داخل کشور و صادرات مورد استفاده قرارمی گیرد.
تولید گاز
روزانه حدود 4/785 میلیون فوت مکعب گاز خشک برای مصارف سوخت و تزریق به میادین نفتی وهمچنین 29600 بشکه مایعات گازی و 7800 بشکه نفتا به صادرات اختصاص دارد.
ارتباط با شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری:
نشانی: خوزستان – امیدیه – بلوار نفت – شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری
ه گزارش نفت نیوز؛ مهندس کوروش محمدی از برنامه ریزی این شرکت برای افزایش ظرفیت تزریق گاز میدان آغاجاری به ٢ میلیارد فوت مکعب گاز در نیمه نخست سال ٩٣ خبر داد و گفت: در صورت تامین گاز و با در مدار قرار گرفتن ٦ ردیف توربوکمپرسور ایستگاه تزریق گاز، طرح عظیم افزایش تزریق گاز میدان آغاجاری در آینده ای نزدیک به صورت کامل محقق می شود.
وی افزود: ظرفیت کنونی تزریق گاز آغاجاری را یک میلیارد و ٤٠٠ میلیون فوت مکعب در روز اعلام و تصریح کرد:هم اکنون روزانه حدود ٦٠٠ میلیون فوت مکعب گاز به میدان آغاجاری تزریق می شود.
پیش از این نیز بورد، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با اشاره به اینکه از مجموع هفت توربوکمپرسور ایستگاه تزریق گاز آغاجاری، پنج دستگاه در حال کار است اعلام کرده بود: با تکمیل پروژه فیلتراسیون، امکان تزریق گاز با ظرفیت کامل فراهم می شود.
به گزارش شانا، میدان آغاجاری از دو مخزن به هم پیوسته آسماری و بنگستان تشکیل شده است که مخزن بنگستان در سال ١٣٣٥ کشف شد و تولید نفت از آن در سال ١٣٣٩ کلید خورد؛ مخزن آسماری آغاجاری نیز در سال ١٣١٥ با حفر چاه شماره ٢ در گنبد گازی کشف و تولید از آن در سال ١٣١٨ آغاز شد.
تولید میدان آغاجاری در سال ١٣٥٥ با گذشتن از مرز یک میلیون و ١٠٠ هزار بشکه به اوج خود رسید و با افزایش عمر میدان، تولید آن به تدریج کاهش یافت. خرداد ماه سال ٨٨ با بهره برداری از طرح تزریق گاز به میدان آغاجاری، این میدان ٧٠ ساله احیا شد و هم اکنون نیز افزیش ظرفیت تزریق گاز به ٢ میلیارد فوت مکعب در راستای افزایش تولید نفت از آغاجاری در دستور کار قرار دارد.
بررسی سناریوی فشارافزایی میدان آغاجاری در کمیته مشاوران مدیریت مخازن شرکت نفت
معاون بررسی طرح های منابع هیدروکربوری برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران نیز در گفت و گو با خبرنگار شانا، مهم ترین چالش فراروی میدان آغاجاری را عملیاتی کردن کامل پروژه عظیم تزریق گازی عنوان کرد.
کریم زبیدی با بیان اینکه تاکنون چندین مطالعه جامع روی میدان آغاجاری انجام شده است، تصریح کرد: بر اساس مطالعه اخیری که کارشناسان شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب روی این میدان انجام و نتایج آن را به کمیته مشاوران مدیریت مخازن شرکت ملی نفت ایران ارائه دادند، سناریوی تزریق گاز با هدف فشارافزایی، به عنوان سناریوی بهینه شناخته شده است.
زبیدی با یادآوری اینکه هم اکنون خط لوله انتقال گاز از عسلویه به آغاجاری در مدار قرار دارد و ٢٢ حلقه چاه تزریقی میدان نیز آماده است، ادامه داد: بر اساس پیش بینی در آینده ای نزدیک، امکان تزریق روزانه ٢ میلیارد فوت مکعب به میدان آغاجاری فراهم می شود.
معاون بررسی طرح های منابع هیدروکربوری برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران با اشاره به مطالعه انجام شده روی میدان آغاجاری افزود: اعضای کمیته مشاوران مدیریت مخازن شرکت ملی نفت ایران با بررسی نتایج حاصل از این مطالعه، دیدگاه های خود را اعلام کردند و مقرر شد این پیشنهادها در ادامه روند مطالعه های میدان مورد توجه قرار گیرد.
شامل 27 صفحه Word
دانلود تحقیق شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری