اس فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

اس فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق چند همسر داری و اثبات نظریه شهید ثانی در تعدد زوجین

اختصاصی از اس فایل دانلود تحقیق چند همسر داری و اثبات نظریه شهید ثانی در تعدد زوجین دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود تحقیق چند همسر داری و اثبات نظریه شهید ثانی در تعدد زوجین


دانلود تحقیق چند همسر داری و اثبات نظریه شهید ثانی در تعدد زوجین

چکیده:
داشتن زنان متعدد در محیطهای مختلف قبل از پیدایش اسلام امری مرسوم بود آن هم به گونه ای که برای آن عدد خاص و حد و مرز مشخصی وجود نداشت، و به همین جهت پس از ظهور اسلام در برخی موارد فرد مشرک هنگام مسلمان شدن دارای ده زن یا بیشتر از آن بود. دین اسلام با توجه به واقعیت های موجود در جامعه انسانی موضوع چند همسری را بر اساس نیازهای زندگی انسانی محدود کرده و با قرار دادن قیود و شروط خاصی آن را مهار نمود; یعنی از طرفی در تعداد آن محدودیت قائل شد به گونه ای که این ازدواجها نمی بایستی از چهار همسر تجاوز نماید، و از طرف دیگر استفاده از این امر را منوط به حفظ حقوق خانواده و دوری از پایمال نمودن حقوق همسران و نیز اجرای عدالت میان همسران نمود. قرآن کریم پس از اجازه نمودن ازدواج با دو یا سه یا چهار همسر چنین می‎گوید: (فان خفتم ألا تعدلوا فواحدة ) یعنی : "اگر می‎ترسید که عدالت را (درباره همسران متعدد) رعایت نکنید تنها به یک همسر اکتفا نمایید". عدالت مورد نظر مربوط به امور زندگی از قبیل پرداخت مخارج و همخوابگی و فراهم آوردن وسایل رفاه و آسایش و سایر تعهدات و حقوق خانوادگی است و شامل محبت قلبی و عواطف درونی نمی شود; چرا که علاقه و محبت قلبی خارج از حیطه قدرت انسان است ; پس محبت و اراده قلبی به یکی از همسران تا وقتی که موجب از بین رفتن عدالت در رفتار با سایر همسران نگردد مانعی ندارد. با توجه به آنچه گفته شد چند همسرداری نه تنها از ابتکارات و پیشنهادات اسلام نمی باشد بلکه در جهت محدودسازی آن نیز قوانینی در اسلام به مسلمانان ابلاغ گردیده است . اگر واقع بینانه به مسأله چند همسرداری مورد نظر اسلام نظر کنیم می‎یابیم که چگونه اسلام با این قانون از حقوق خانواده حمایت نموده و با اجازه نمودن استفاده مشروط از این امر از روابط نامشروع و هوسرانی های بی حد و مرز که عاملی برای خشکانیدن اساس خانواده به حساب می‎آید جلوگیری نموده است . ما بایستی مسأله تعدد زوجیت را از زاویه نیازهای واقعی بشر مورد نقد و بررسی قرار دهیم نه تحت تأثیر احساسات و عواطف، توجه به امور زیر می‎تواند تا حدودی نقش چند همسری را در برآوردن پاره ای از نیازها و مشکلات جامعه روشن نماید:
1. اگر چه در حالت طبیعی خداوند یک تعادل نسبی بین تعداد زنان و مردان در همه جوامع برقرار نموده است، ولی نمی توان انکار کرد که در برخی شرایط به واسطه حوادث گوناگون از قبیل جنگ و مانند آن زندگی مردان بیش از زنان در معرض خطرقرار دارد و در این صورت طبعا تعداد زنان نسبت به مردان بیشتر است .
 2. این واقعیت را نمی توان انکار کرد که در مجموع عمر زندگی  و میل  مردان طولانی تر و به مراتب بیشتر از زنان است، و در اکثر موارد زنان دچار عارضه "سرد مزاجی" هستند و در سنین معینی آمادگی خود را از دست می‎دهند در حالی که غالبا مردان چنین نیستند.
3.وجود زنان عقیم و نازا در جامعه و تمایل شوهران آنها به داشتن فرزند.
 4.وجود زنان بیوه که به دلایل گوناگون شوهر خود را از دست داده اند و شرایط فردی و اجتماعی به آنها این اجازه را نمی دهد که به عنوان همسر اول مورد توجه مردان واقع شوند. آیا در موارد گفته شده و مانند آن بایستی مرد تنها به همسر خود اکتفا کند و نیازها و خواسته های فطری خویش را نادیده گرفته و سرکوب نماید یا این که از طریق معاشرت آزاد و رابطه نامشروع  برخی از نیازهای خود را برآورده سازد؟ همسر اول نباید به مسأله چند همسری و تعدد زوجیت از زاویه منافع خود نگاه کند بلکه باید این مسأله را از دریچه چشم شوهر و با توجه به منافع و خواسته های مشروع او و نیز از دریچه چشم سایر زنانی که در اجتماع بدون شوهر مانده اند و هر لحظه ممکن است در گرداب گناه و فحشا فرو روند نگاه نماید. البته این مطلب را باید مورد توجه قرار داد که مسأله چند همسری گرچه امری مشروع و از احکام مسلم اسلام است ولی تحصیل شرایط آن و اجرای عدالت همه جانبه بین همسران متعدد در این زمان کار بسیار مشکلی است ; چرا که زندگی پیچیده امروز با زندگی ساده دوران گذشته بسیار متفاوت است و چه بسیار دیده شده که برخی از روی هوی و هوس و بدون در نظر گرفتن شرایط و آداب چند همسری ازدواج دیگری نموده اند و با این کار حقوق همسر اول خود را تضییع نموده و یا باعث متلاشی شدن کانون گرم خانواده خود شده اند. پس به منظور بقای خانواده و آرامش خاطر اعضای آن و استمرار عشق و محبت و دوستی حاکم بر آن در شرایط عادی که هیچ ضرورتی برای چند همسری وجود ندارد، بلکه این کار چه بسا موجب تزلزل پایه های خانواده می‎شود، بهترین و مطمئن ترین شکل ازدواج همان تک همسری است .



فهرست مطالب
مقدمه    1
طرح مسئله    2
فرضیات    4
متعه در جمهوری اسلامی ایران    6
اصول چند همسر داری در اسلام    7
نظریه شیخ شهید ثانی در مورد تعدد زوجین بر گرفته از آیات الهی    14
کاربست قرآن در تبیین مفاهیم    14
صاحب اختیاران ازدواج    17
اهل سنت    17
در فقه شیعه    18
قواعد    20
تعیین مدت    20
تعیین مهریه    20
انقضای عقد    21
ارث    21
مذهب    22
تعداد    22
عده    22
اجازه پدر    22
چرا چند همسری
24
نتیجه گیری    31
منابع و مآخذ    33
 

 

شامل 39 صفحه Word


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق چند همسر داری و اثبات نظریه شهید ثانی در تعدد زوجین
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.